Rioja 2017 per Benjamín Romeo

Descobreix els vins del 2017 de Benjamín Romeo a la Rioja 

Bodega Contador

Precipitacions i temperatures

L’any 2017 va ser molt càlid, les temperatures es van situar entre 1,5ºC i 2ºC més elevades que les mitjanes de la zona. S’ha de fer una menció especial a la tardana gelada que es va produir la matinada del 28 d’abril, afectant les vinyes brostades i, per tant,  la futura collita. Pel que fa a les precipitacions, l’any 2017 ha estat molt sec en general. La precipitació mitjana es va situar a l’estació meteorològica de Bodega Contador en 442 mm, lleugerament per sota de la mitjana de 474 mm. Essent el segon any més sec des del 1965.

Hivern

L’any es va iniciar amb un mes de gener fred, amb temperatures mitjanes mensuals gairebé 1,5ºC inferiors als valors mitjans normals. En canvi, els mesos de febrer i març van tenir un caràcter molt càlid, amb una temperatura mitja que es va situar entre 1ºC i 1,5ºC per sobre de la mitjana d’aquests mesos. Pel que fa a les precipitacions, el gener va ser humit mentre que el febrer i el març van resultar secs, amb pluges un 70% per sota del que és habitual en aquestes dates.

Primavera

La primavera va tenir un caràcter entre càlid i molt càlid, amb temperatures mitjanes superiors a la mitjana de l’estació entre 1,5ºC i 3ºC. L’excepció a aquestes altes temperatures es va produir la matinada del 28 d’abril, quan una tardana gelada va afectar les vinyes brostades i, per tant, la futura collita. Les precipitacions van ser les esperades en aquesta estació, ja que el maig i el juny van compensar un mes d’abril extremadament sec.

Estiu

El període estival va resultar càlid als mesos de juliol i agost amb temperatures amb valors fins a 1,5ºC superiors a la mitjana que s’espera en aquestes dates. Al setembre es van tornar una mica més fresques. Les precipitacions van ser variables al llarg dels mesos. El juliol va resultar sec, l’agost humit i el setembre extremadament sec, el que provocà que les pluges durant l’estació fossin inferiors al que s’esperava.

Tardor

Les temperatures a l’octubre van ser molt càlides, superiors en fins a 2ºC a la mitjana històrica. El novembre i el desembre van tenir un comportament normal, sense grans variacions envers als valors esperats. Pel que fa a les precipitacions l’octubre i el novembre  van resultar ser mesos secs, amb fins el 50% menys de pluja envers anys anteriors. Aquesta manca de precipitacions es va compensar lleugerament durant el mes de desembre.

Característiques generals

La verema del 2017 es va presentar difícil i complicada. Degut a la gelada de primavera hi havia raïms de dues floracions, uns de més madurs que els altres.

La verema va ser molt costosa passant diverses ocasions per cadascuna de les parcel·les. El resultat va ser molt satisfactori després d’una gran tasca de selecció duta a terme tant al camp com al celler.

Descobreix els vins del 2017 de Benjamín Romeo a la Rioja 

Hits: 15

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *