Rioja 2018 per Benjamín Romeo

L’any 2018 va ser un any càlid; les temperatures van ser al voltant d’1°C més elevades que les mitjanes de la zona. Respecte a les precipitacions, l’any 2018 ha estat humit en general. La precipitació mitjana es va situar, a l’estació meteorològica de Bodega Contador, en 522 mm, una mica inferior als valors mitjans registrats a La Rioja, que van ser de 536 mm.

L’any es va iniciar amb un mes de gener molt càlid, amb temperatures mitjanes mensuals 2°C superiors als valors mitjans normals. En canvi, els mesos de febrer i març van tenir un caràcter molt fred i fred respectivament, amb una temperatura mitjana que es va situar entre 1°C i 1,5°C per sota de la mitjana d’aquests mesos. Pel que fa a les precipitacions, gener, febrer i març van ser mesos molt humits, amb unes precipitacions uns 80 litres superiors a l’habitual en aquestes dates.

La primavera va tenir un caràcter normal. El mes d’abril, més càlid del que es podia esperar, però maig i juny van tenir unes temperatures normals per aquestes dates. Les precipitacions van ser més grans que no pas les esperades per l’estació, especialment a l’abril, que va ser un mes molt humit. Maig va resultar humit i el mes de juny sec. No hi va haver cap variació remarcable pel que fa  a les pluges.

El període estival va resultar càlid en els mesos de juliol i agost, amb temperatures amb valors fins a 1,5°C superiors a la mitjana que s’espera en aquestes dates. El setembre va seguir aquesta tendència i va ser encara més càlid, en aquest cas amb temperatures 2°C superiors a la mitjana. Les precipitacions van ser variables al llarg dels mesos. Juliol va resultar molt humit, amb 30 L de pluja més de l’habitual. Agost, extremadament sec (no es va comptabilitzar ni un litre de pluja). I setembre, normal, la qual cosa va fer que les pluges durant l’estació s’anessin compensant.

Les temperatures a l’octubre van ser fredes. Al novembre i al desembre van tenir un comportament càlid, amb grans variacions d’aproximadament 1°C envers els valors esperats. Les precipitacions van ser variables al llarg de l’estació, però el conjunt va donar els valors de pluja esperats per aquest període. L’octubre va ser normal; el novembre humit; i el desembre sec.

DESCOBREIX TOTS ELS VINS DE VENDA A L’AVANÇADA DE BENJAMÍN ROMEO A RIOJA AQUÍ

Hits: 56

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *