Rioja 2018 per Marcos Eguren

Després de la verema de 2017, es produeixen molt poques precipitacions fins a primers de desembre, caient en forma de neu i seguint amb dies de lleugera pluja. El 6 de gener es produeix una gran nevada i, a partir d’aquesta data fins a finals del març, cauen abundants precipitacions, moltes d’elles en forma de neu, recollint-se a principis d’abril al voltant de 360 ml. Durant aquest mes es produeix una lleugera pujada de les temperatures, iniciant-se la brostada la tercera setmana, i tornant a ploure durant diversos dies.

Comença el mes de maig amb temperatures fredes, principalment a la nit, fins al 12 de maig, quan en algunes zones més baixes va haver-hi una lleugera gelada. A partir d’aquell dia, la temperatura puja, havent-hi un desenvolupament vegetatiu molt ràpid; fins al punt que a finals de maig, a les zones més primerenques, es veuen les primeres flors coincidint amb un període d’abundants pluges. A partir de la segona meitat de juny pugen les temperatures, cessa la pluja i el cicle vegetatiu s’accelera, arribant a plena floració a mitjans de juny i finalitzant aquesta el 24 de juny.

El mes de juliol comença amb tempestes i temperatures més baixes que de costum, apareixent brots de míldiu, que es controlen molt bé gràcies al fet que les temperatures són fresques. A partir de mitjans de juliol comença un període de temps sec i assolellat.

A principis d’agost comença el verol, desenvolupant-se amb rapidesa gràcies a les bones temperatures, seguint tot un mes d’agost i un inici de setembre secs, la qual cosa va ajudar molt al desenvolupament de la vinya i a la maduració del raïm. A mitjans de setembre, tres dies de pluges lleugeres provoquen moments d’incertesa de cara a la sanitat del raïm. Malgrat això, a causa de la finalització de les pluges, el procés de maduració continua sa i equilibrat i la mida de les baies és superior envers anys anteriors. El mes d’octubre comença amb temperatures dins la mitjana anual i amb l’absència total de pluges.

La verema comença el 8 d’octubre per a les varietats blanques (exceptuant la sauvignon blanc i la tempranillo blanc), i el 12 d’octubre per a les varietats negres, essent unes veremes fresques, assolellades i seques.

DESCOBREIX TOTS ELS VINS DE VENDA A L’AVANÇADA DE MARCOS I MIGUEL EGUREN A RIOJA AQUÍ

Hits: 89

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *