Rioja 2020 per Benjamín Romeo

L’any 2020 va ser molt càlid, les temperatures van ser al voltant de 2ºC més elevades que les mitjanes de la zona. Respecte a les precipitacions, l’any 2020 ha estat una mica humit en general. La precipitació mitjana es va situar a l’estació meteorològica de Bodega Contador en 554 mm, una mica superior als valors mitjans registrats a La Rioja, que van ser de 546 mm.

Les temperatures a l’octubre i al desembre van ser molt càlides, amb variacions de temperatura de fins a 2ºC superiors als valors esperats. Al novembre van tenir un comportament normal. Pel que fa a les precipitacions, l’octubre va resultar ser un mes sec, aquesta falta de precipitacions es van compensar de sobra durant els mesos de novembre i desembre, que van resultar ser molt humit i humit, respectivament. Amb un total de 150 mm de precipitacions durant l’estació.

L’any es va iniciar amb un mes de gener normal, tant en temperatura com en precipitacions. El mes de febrer va tenir un caràcter molt càlid amb una temperatura mitjana que s’ha situat fins a 3ºC per sobre de la mitjana d’aquests mesos, i molt sec pel que fa a les precipitacions. El mes de març va ser un mes amb temperatura normal i extremadament humit, amb més de 80 mm de precipitacions en tot el mes que va compensar la manca del mes anterior.

La primavera va tenir un caràcter càlid, tot i que el mes de juny va ser fred. Les temperatures d’abril i maig van ser força superiors a les habituals en aquelles dates, amb una mitjana de fins a 4ºC superior en aquest darrer mes. Les precipitacions van ser lleugerament superiors a les esperades a l’estació, sobretot a l’abril i al juny. Durant l’estació van caure 170 mm.

El període estival va resultar càlid en els mesos de juliol i agost, amb temperatures amb valors de fins a 2ºC superiors a la mitjana que s’espera en aquelles dates. Al setembre les temperatures van ser les esperades. Les precipitacions van ser variables durant els mesos. El mes de juliol va resultar ser un mes humit, l’agost va ser normal i setembre humit, el que va fer que les pluges durant l’estació fossin lleugerament superiors a l’esperat.

La verema del 2020 es va presentar amb un bon equilibri de producció gràcies a les condicions climàtiques de l’any. El míldiu que va afectar la regió es va aconseguir controlar ràpidament i no va tenir gaire incidència a les parcel·les. Però si que va servir per a limitar la càrrega dels ceps, el que va portar a no realitzar preverema.

Es va arribar a l’època de verema amb una fantàstica maduració, el que va suposar poder portar a terme una molt bona organització. Tant per poder implementar totes les precaucions sanitàries recomanades per a combatre la Covid-19, com per poder veremar cada parcel·la en el seu moment òptim i aconseguir el perfecte equilibri entre grau-acidesa-tannicitat que sempre busquem als nostres vins.

La finor personalitzada.

DESCOBREIX TOTS ELS VINS DE VENDA A L’AVANÇADA DE BODEGA CONTADOR

Hits: 31

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *