Saint-Émilion 2018 per Château Cheval Blanc

“2018 ja promet ser una de les grans anyades de la propietat”

2018 quedarà gravat en la memòria per la severa pressió que el míldiu va exercir sobre la vinya.
Els vignerons van haver de fer tota una demostració d’enginy i capacitat de reacció per tal de combatre aquest fong, que es va mostrar amb una virulència rarament assolida en les últimes dècades.
Afortunadament, el temps va donar un rotund giravolt durant els mesos d’agost, setembre i octubre, assegurant d’aquesta manera una matèria primera de remarcable qualitat.

Condicions climàtiques
L’anyada va començar amb un mes de gener força remullat; febrer va resultar més sec que de costum, però a partir del mes de març les precipitacions van abundar (el doble de l’habitual).
Des d’aquell moment, i fins a principis del juliol, l’any va estar marcat per un nombre de dies plujosos increïblement elevat, sense que per aquesta raó es donessin acumulacions anormals.
Feliçment, els mesos d’agost, setembre i octubre van ser molt secs i amb temperatures superiors a les habituals (+ 1,5°C).

El règim hídric de la vinya
Una primera meitat del cicle molt humida va assegurar prou reserves d’aigua per a un òptim desenvolupament del cicle de la vinya des del principi fins al final. Aquesta acumulació es va mantenir gràcies a les pluges de maig, juny i principis de juliol. A continuació, va ser un temps gairebé ideal el que es va instal·lar fins al final de la verema.
Vam observar un excel·lent estrès hídric durant la maduració i fins als últims moments de la collita.

El cicle de la vinya
La brostada es va donar entre el 10 i el 14 d’abril, depenent de les varietats, la qual cosa resulta, a Cheval Blanc, força d’acord amb la mitjana.
El merlot es trobava a meitat de la floració el 28 de maig i el cabernet franc, el 2 de juny. La floració va resultar òptima malgrat la freqüència de precipitacions registrada al llarg d’aquest període.
El verol es mostrava ja avançat entre el 30 de juliol i el 8 d’agost, segons la varietat.
Els mesos d’agost, setembre i octubre van ser molt secs, i van assegurar una perfecta maduració dels raïms i un estat sanitari irreprotxable.
La verema es va dur a terme entre el 10 de setembre i l’11 d’octubre, sota unes condicions òptimes.
2018 ja promet ser una de les grans anyades de la propietat.

DESCOBREIX TOTS EL VINS DE VENDA A L’AVANÇADA 2018 DE CHEVAL BLANC AQUÍ

Hits: 56

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *