Saint-Estèphe 2018 per Château Montrose

“La natura pot donar-t’ho tot, d’igual manera que t’ho pot treure… i acabar sorprenent-te

2018 marca un important esglaó en el procés de conversió de la nostra vinya cap a la viticultura ecològica. Les condicions climàtiques van generar una forta pressió parasitària que va fer imprescindible una vigilància extrema. La gestió de la vinya va resultar, per tant, complexa, però el nostre rumb cap a unes pràctiques respectuoses amb el medi ambient es va mantenir inamovible. El bon temps i la calor de finals d’estiu, comparables als del 2009, van salvar la collita que, un cop al celler, va expressar un increïble potencial.

L’any va començar amb un hivern molt plujós. La primavera va ser humida i càlida, i la brostada va succeir tardanament. Una floració precoç va precedir als episodis de pluja de començaments de juny, comportant lleugers problemes de corriment. La forta pressió per part del míldiu no ens va desviar en la nostra transició cap a la viticultura ecològica, i vam assumir l’expectativa d’una significativa baixada dels rendiments.

L’estiu, calorós i sec, va estar marcat des de finals de juliol per un fort estrès hídric. Aquestes condicions climàtiques van tendir a limitar el creixement de les baies, però van incrementar considerablement la seva concentració.

La verema va tenir lloc sota unes condicions perfectes. Arribats al celler, tenint en compte les petites dimensions de les baies (un 20% més petites que la mitjana), la ràtio pell/suc es mostrava clarament a favor de la pell. Les primeres extraccions, controlades amb més precisió que mai, van oferir una matèria excel·lent: mostos generosament concentrats d’una excepcional riquesa. El nostre treball amb la premsa va continuar sent minuciós: 6 lots d’una gran qualitat completen els 61 lots de sagnat i enriqueixen la base dels nostres assemblatges.

Les primeres degustacions ja ens feien predir una anyada extraordinària, subtil combinació del perfil aromàtic del 2009 i de la precisió del 2016.

2018 EN XIFRES:

  • Brostada: 9 d’abril
  • Floració: 1 de juny
  • Verol: 6 d’agost
  • Veremes: 17 de setembre/5 d’octubre

DECOBREIX TOTS ELS VINS DE VENDA A L’AVANÇADA 2018 DE CHÂTEAU MONTROSE AQUÍ

Hits: 37

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *