
Sicília 2015 per Andrea Franchetti
“El 10 d’octubre vam començar a veremar el cesanese d’Affile i el petit verdot. Ens preguntem si alguns ja estan madurs, però de moment ens mantenim a l’espera. Altres cellers de la muntanya han preferit començar a veremar, però per mi, estan reaccionant a una maduració de combustió ràpida que és conseqüència de les calors extremes d’aquest estiu: el color, la dolçor, l’acidesa enlloc d’esperar la magnífica i lenta maduració que començarà ben aviat per les arrels. 27 d’octubre: ara mateix estic a l’oficina de Guardiola, escoltant el soroll de la taula de tria i del celler que entra per les finestres. Ha estat un dia complet de veremes. Ja hem acabat de veremar fins i tot a l’Etna. Aquest fou un any de gran vitalitat a les plantes, fertilitzades en sòls amb reserva d’aigua gràcies al plujós hivern, seguit d’un calorós estiu. El llarg període de pluges a principis d’octubre debilità les pells, amb núvols que creaven una atmosfera humida durant setmanes, deixant rosades cada matí. Vam passar hores a la taula de tria, amb molts nens que van aparèixer de tot arreu de la muntanya, que van seleccionar un petit verdot auster i un descarat cesanese, amb tanins i color. L’anyada no és com el 2012, ni com el 2014, però és una completa i estructurada mostra de la muntanya Etna, amb molt cos, baixa acidesa i un baix nivell d’alcohol. A dia d’avui, el petit verdot i el cesanese que composen el Franchetti ja ha estat tot entrat: ja veurem què en treiem. El vins de l’Etna de l’anyada 2015 no són vins molt concentrats però posseeixen una excepcional persistència al paladar”.
Descobreix tots els vins de Passopisciaro 2015 aquí
Hits: 28