Sicília 2015 per Andrea Franchetti

“El 10 d’octubre vam començar a veremar el cesanese d’Affile i el petit verdot. Ens preguntem si alguns ja estan madurs, però de moment ens mantenim a l’espera. Altres cellers de la muntanya han preferit començar a veremar, però per mi, estan reaccionant a una maduració de combustió ràpida que és conseqüència de les calors extremes d’aquest estiu: el color, la dolçor, l’acidesa enlloc d’esperar la magnífica i lenta maduració que començarà ben aviat per les arrels. 27 d’octubre: ara mateix estic a l’oficina de Guardiola, escoltant el soroll de la taula de tria i del celler que entra per les finestres. Ha estat un dia complet de veremes. Ja hem acabat de veremar fins i tot a l’Etna. Aquest fou un any de gran vitalitat a les plantes, fertilitzades en sòls amb reserva d’aigua gràcies al plujós hivern, seguit d’un calorós estiu. El llarg període de pluges a principis d’octubre debilità les pells, amb núvols que creaven una atmosfera humida durant setmanes, deixant rosades cada matí. Vam passar hores a la taula de tria, amb molts nens que van aparèixer de tot arreu de la muntanya, que van seleccionar un petit verdot auster i un descarat cesanese, amb tanins i color. L’anyada no és com el 2012, ni com el 2014, però és una completa i estructurada mostra de la muntanya Etna, amb molt cos, baixa acidesa i un baix nivell d’alcohol. A dia d’avui, el petit verdot i el cesanese que composen el Franchetti ja ha estat tot entrat: ja veurem què en treiem. El vins de l’Etna de l’anyada 2015 no són vins molt concentrats però posseeixen una excepcional persistència al paladar”.

passopisciaro-celler

Descobreix tots els vins de Passopisciaro 2015 aquí

Hits: 20

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *