Sierra de Gredos 2017 per Daniel Landi

Descobreix tots els vins del 2017 de Comando G, Uvas felices i Daniel Landi a Madrid, Méntrida i Cebreros

ELS QUATRE GENETS DE L’APOCALIPSI

Poques anyades hem tingut tant la sensació de nedar contra la marea. El 2017 ha estat un any difícil, on ens van visitar, un rere l’altre, els quatre genets de l’Apocalipsi.

Primer van ser les fredes nits d’abril amb les seves gelades. Tres nits de -5 graus que van castigar algunes de les vinyes tot i els nostres esforços nocturns. Més tard, les pluges durant la floració, tan temudes quan treballes amb la garnatxa i veus desaparèixer part de la teva collita sota un núvol.

No n’havíem sortit d’una, que hi arribava una altra. La tercera adversitat va ser la demolidora sequera que va començar a la primavera i va deixar els pantans a mínims històrics en finalitzar l’any. I per culminar, el pitjor de tot: la pedra. El gran enemic. Dues intenses pedregades, el 7 de juliol i el 28 d’agost, que van marcar de forma definitiva la minsa collita que hem obtingut. En alguns dels vins, menys del 50%. D’altres vinyes, amb tot, es van salvar. Així és la pedra.

Un lluitar contra els designis de l’anyada que ens ha obligat a esforçar-nos més que mai, a afinar la nostra forma de treball, a millorar la nostra interpretació. El treball a les vinyes es va multiplicar amb infusions de valeriana a l’abril, infusions de milfulles a l’estiu i d’ortiga, principalment, després de les pedregades, a més del minuciós treball que ja es fa a les vinyes tots els anys.

La verema més complicada que mai hem tingut i una selecció manual baia a baia més lenta, també, que mai. Uns vins que en fermentació ens deien que els habituals camins transitats no servien aquest cop. Adaptació de l’home a la natura. Una anyada, en definitiva, de coratge, de lluita, d’aprenentatge, de viticultor.

EL DELICAT SUC DE L’ESCASSETAT

Els vins del 2017 són d’una delicadesa i finesa extremes. Un suc fresc que escapa de sensacions càlides, vins de textures aèries que difereixen de les voluminoses, vins que concentren el paisatge al seu interior a mida que van fluint estrets. Una brisa floral intensa que defuig de la fruita i de les tardes de cels descoberts. Vins que viatgen cap al nord allunyant-se del caràcter mediterrani de l’anyada.

Potser mai abans els nostres vins de parcel·la s’havien mostrat tan delicats tots ells sota una mateixa anyada. Fresca finor i tanins granulats como la sorra del granit. Un cop més, les vinyes ens han ofert la seva font pura i cristal·lina, vins pàl·lids com la flor del rosal silvestre, afilats com les seves espines, intensos com el seu fruit brillant i escàs. Vins plens de llum i energia que representen la gran adaptació de les millors vinyes situades a les muntanyes de Gredos amb els seus paratges de granit infinit. Vins a contracorrent que representen el lloc i una anyada per recordar.

Descobreix tots els vins del 2017 de Comando G, Uvas felices i Daniel Landi a Madrid, Méntrida i Cebreros

Hits: 25

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *