Tenuta di Trinoro 2014 per Andrea Franchetti

ANYADA 2014

Des de desembre de 2014 en endavant, vam tenir un plujós i càlid hivern. A la primavera, la brostada va arribar aviat, el 9 d’abril, i la floració va començar també molt aviat, estenent-se de manera uniforme per les vinyes a partir del 15 de maig. Això suposaria, posteriorment, que les nostres veremes es realitzessin en un temps rècord, 140 dies després de la floració.

El ràpid verol de les baies en totes les vinyes durant els últims dies de juliol ens confirmà que les vinyes estaven plenes d’energia. Vam deixar caure una tercera part de la càrrega de raïms dels nostres ceps i, per culpa de les seguides pluges, vam contractar a més gent per a treballar a la vinya durant tot l’estiu. A més de l’agua, altres forces van participar en la fermesa i sanitat de la planta fins al final.

Vam tenir una solellada segona quinzena de setembre, durant la que vam escoltar males notícies sobre la podridura de les vinyes situades al nord de Trinoro. Vam començar veremant les parcel·les de merlot que havien madurat precoçment entre el 29 de setembre i la resta seguí entre el 6 i el 8 d’octubre. Finalment vam obtenir una bona fruita que, gràcies a la fresca temporada de creixement, mostrà un ventall de sabors diferents segons la parcel·la.

Entre els dies 11 i 13 d’octubre es van veremar les primeres parcel·les de cabernet franc. El 13 d’octubre hi hagué una forta tempesta i va estar plovent amb força durant dos dies. L’estat sanitari dels raïms a la part inferior de la vall va començar a empitjorar i vam haver d’organitzar una ràpida verema amb molta gent treballant sota la pluja el 15 d’octubre. El temps va canviar i va començar el bon temps, i dos dies més tard ens vam trobar molt bons raïms a les vinyes de la muntanya. Fou durant els dies 17, 18 i 21 d’octubre quan vam recollir els millors cabernet franc de l’any. Al celler vam poder notar de nou una àmplia gamma d’aromes diferents a les de veremes precedents de diferents vinyes. El temps es mantingué estable una setmana més i fou aleshores quan vam veremar el cabernet sauvignon i el petit verdot, el 28 d’octubre.

 

Consulta els vins a l’avançada de Italia aquí

 

 

Hits: 29

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *