Toni Carbó i Ramon Jané, guanyadors de l’11è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

Toni Carbó i Ramon Jané aconsegueixen els 30.000 euros de l’11è Premi Vila Viniteca de Tast Per Parelles. Els 7.000 euros del segon lloc són per Alberto Mª Pérez i Luis Martínez, i els 3.000 euros del tercer premi se’ls emporten Inma Aleixendri i Juani Piñana

Els catalans Toni Carbó, de Celler La Salada, i Ramón Jané, de Celler Mas Candí, ambdós del Penedès, han estat els flamants guanyadors de l’onzena edició del Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles que ha tingut lloc el 15 d’abril del 2018 a la Llotja de Mar de Barcelona. La parella ha participat en totes les edicions, ha arribat a 6 finals i havien quedat segons en dues ocasions. L’expectació era màxima, ja que les inscripcions per a ser una de les parelles concursants es van exhaurir el passat 6 de febrer en 5 minuts. Des de la desena edició, el primer premi està dotat amb 30.000 euros, més 2.000 euros per consumir en copes Riedel Performance, cortesia d’Euroselecció, i enguany a més, amb dos exemplars del llibre Bebidas Volumen I de Bullipedia signats per Ferran Adrià i Ferran Centelles.

El segon lloc de la classificació -7.000 euros, 500 euros més en copes Riedel Performance i dos exemplars del llibre Bebidas Volumen I de Bullipedia signats per Ferran Adrià i Ferran Centelles.- ha estat per als madrilenys Alberto Mª Pérez i Luis Martínez.

Inma Aleixendri i Juani Piñana, dues amigues que han participat juntes per segona vegada, s’han classificat en tercer lloc, dotat amb un premi de 3.000 euros, 200 euros més en copes Riedel Performance, i dos exemplars del llibre Bebidas Volumen I de Bullipedia signats per Ferran Adrià i Ferran Centelles.

A més, les deu parelles finalistes han rebut un lot de vins de Vila Viniteca.

Els vins tastats a la Gran Final han estat:

1. Franz Hirtzberger Axpoint Grüner Veltliner Smaragd 2015 (Wachau. Austria)
2. Movia Veliko Belo 2009 (Brda. Eslovenia)
3. Te Mata Cape Crest Sauvignon Blanc 2016 (Hawke’s Bay. New Zealand)
4. Torelló 225 Brut Nature Paraje Calificado (Magnum) (DO Cava Paraje Calificado)
5. Passopisciaro Contrada Porcaria 2014 (IGT Sicilia)
6. Araujo Eisele Vineyard Cabernet Sauvignon 2013 (Napa Valley)
7. Thanisch Berncasteler Doctor Auslese 2014 (Mosel-Saar-Ruwer)

Los vinos catados en la Fase Classificatòria han sido:

1. Delamotte Blanc de Blancs 2007 (AOC Champagne)
2. Selosse Brut Initial Blanc de Blancs (AOC Champagne)
3. La Conreria d’Scala Dei Les Brugueres 2011 (DOQ Priorat)
4. Château de Fieuzal Blanc 1990 (AOC Pessac-Léognan)
5. Artadi Viña El Pisón 2007 (Magnum) (DOCa Rioja)
6. Vega Sicilia Único Gran Reserva 2007 (Magnum) (DO Ribera del Duero)
7. Teso La Monja Almirez 2015 (DO Toro)

Els participants han tingut el repte de descobrir, entre altres característiques, denominació d’origen, varietat de raïm, país, anyada, elaborador i marca dels 7 vins tastats a la Fase Classificatòria i dels altres 7 de la Gran Final.

 El jurat de l’11è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles ha estat format per Xandra Falcó, directora comercial de Pagos de Familia; Fernando Gurucharri, president de la Unión Española de Catadores; José Peñín, periodista i editor de guies i llibres especialitzats; Juan Muñoz, president de la Unión de Asociaciones Españolas de Sumilleres; Jordi Segura d’Euroselecció; i l’humorista i actor, Carlos Latre, com a convidat. El notari Sr. Antoni Bosch ha vetllat pel correcte funcionament del concurs.

Aquest premi ofereix una excepcional oportunitat de tast a professionals i amateurs, el seu objectiu és promocionar la cultura del vi i la seva principal singularitat és el fet de tastar en parella, ja que obliga a consensuar amb el company les sensacions, els sabors i les aromes percebudes.

Durant el concurs, que requereix una estricta organització i logística, s’han utilitzat 2.700 copes Riedel. S’han servit 246 ampolles a la Fase Classificatòria i 23 a la Fase Final, 269 en total. Dotze sommeliers i enòlegs de Vila Viniteca han preparat i tastat tots els vins del concurs, i 12 cambrers s’han encarregat de servir-los als concursants.

Tota la informació sobre els vins i formatges tastats durant la fira gastronòmica paral·lela aquí.

Hits: 82

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *