Toro 2014 per Marcos Eguren

Any climàtic 2014

Després d’una campanya de verema amb una recta final influenciada per l’aigua, comença el període de tardor, amb un mes d’octubre amb temperatures suaus, temps plujós i una petita gelada a finals de mes. Les gelades realment fortes comencen la segona quinzena de novembre. A finals d’aquest mes i principis de desembre es produeixen gelades fins a 7ºC sota zero, durant més de 12 dies seguits, amb importants boires, i poques precipitacions, resultant novembre un mes sec i fred.

Els mesos de gener i febrer també són freds i registren pluges continues, poc abundants però persistents.

A partir de la primera setmana de març, les pluges comencen a desaparèixer i les temperatures màximes pugen fins els 22ºC, encara que pel matí es registren algunes gelades. El mes de març és fred en general.

El 7 d’abril es veuen els primers borrons inflats en algunes vinyes velles. Els primers apareixen amb l’augment de les temperatures durant la primera setmana de maig. La primera quinzena del mes deixa un rang de temperatures que se situa entre els 10 i els 27ºC pel que es produeix un ràpid creixement, un avançament en la vegetació i s’arriben a veure flors obertes el 15 de maig. A partir d’aquest dia, hi ha una important baixada de temperatures i precipitacions al voltant dels 18 l/m2 que alenteixen la floració i el creixement de la vinya.

El mes de juny les temperatures mínimes són més baixes de l’habitual, mentre que la floració i el quallat és més llarg que en un any normal, afectant en particular a les vinyes més velles que estaven mes avançades, juny resulta ser un mes fred –respecte  a les mínimes– i sec mostrant un desenvolupament vegetatiu menor que en un any normal.

Juliol es presenta amb un important increment de temperatures. El dia 16 s’aprecien els primers grans verats. A la Finca de Vergel, durant la tercera setmana de juliol, les temperatures arriben a marcar 39ºC durant 4 dies el que provoca certes deshidratacions en el fruit, encara que el mes es més fresc que la mitjana d’altres anys.

Agost presenta temperatures de 30ºC, arribant-se a assolir màximes de 35ºC al setembre i mínimes de 15ºC el que afavoreix l’òptim desenvolupament de les plantes. El dia 3 de setembre es produeix una precipitació de 6 mm que refresca la vinya i millora els paràmetres de maduració.

La verema té lloc del 12 al 29 de setembre, amb algunes pluges intercalades localitzades a certes zones, especialment a Valdefinjas, i de menor intensitat a la zona de la Jara.

Precipitaciones_Temperaturas_Toro_Marcos Eguren_Vila Viniteca

Precipitacions i temperatures

Consulta els vins a l’avançada de Marcos Eguren aquí.

Hits: 38

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *