Toro 2015 per Marcos Eguren

“El mes d’octubre comença amb temperatures elevades especialment les mínimes, amb reserves d’aigua que en la seva totalitat pertanyen al mes de setembre, encara que a mitjans de mes es comptabilitzaven uns 20 l/m2. No és fins arribada la primera setmana de novembre quan es comencen a registrar baixes temperatures, habituals per aquestes dates, i que provoquen la caiguda de gairebé la totalitat de la fulla i que la planta comença en finalitzar el cicle.

A finals de març augmenten les temperatures, fins els 25ºC i es comencen a apreciar els primers plors. El 7 d’abril, a vinyes com el Vergel, es comencen a veure els borrons inflats fins a un 10% i un alt percentatge de borrons d’hivern. Les temperatures són suaus. Durant aquests dies es fa notar la sequera persistent, el sòl és aspre, sec i al llaurar-lo amb prou feines surt la humitat. La zona de Zamora ha estat una de les més seques de tota la península Ibèrica durant els primers mesos de l’any. Les temperatures durant el mes d’abril oscil·len entre els 9 i els 21ºC de manera que la brostada i els primers estadis de creixement es desenvolupen de manera lenta, però sense problemes.

baixa-Cepa-centenaria-02-07gt

Cep centenari a Teso La Monja

A partir del 10 de maig van pujar les temperatures fins arribar fins i tot als 35ºC fent que la vinya creixi ràpidament, preparant-se per a que a la floració tingui una mida important i així no es produeixin grans creixements que disminueixin la fertilitat. Apareixen els primers símptomes de flor sobre el 29 de maig, amb un estadi vegetatiu una mica endarrerit segons la mitjana de creixement dels pàmpols. La flor apareix durant la setmana de l’1 al 6 de juny, es produeix la floració de la major part de la vinya. El verol té lloc entre el 20 i el 30 de juliol. La planta arriba al verol després d’un període de sequera i bona vegetació, durant aquests dies es comencen a percebre els símptomes de sequera més evidents.

Es produeixen precipitacions del 22 al 30 d’agost que sumen un total de 15 l/m2, cauen quan la vinya es troba al voltant dels 12,5-13,5ºC, pel que es produeix una ràpida absorció d’aigua juntament amb una parada a la maduració fisiològica i un avançament a la fenòlica. A partir del 8 de setembre les temperatures pugen i es situen dels 9ºC als 34ºC. La verema s’inicia de manera esglaonada, començant per la zona de Villabuena del Puente on les precipitacions han estat inferiors”.

Teso-la-Monja-baixa-El-Rosal-vineyard02

Descobreix tots el vins de Marcos Eguren 2015 a Toro aquí

Hits: 11

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *