Toro 2016 per Marcos Eguren

CLIMA TORO 2016

Durant els mesos d’octubre i novembre les temperatures són més altes del que és habitual i les precipitacions caigudes durant ambdós mesos són una mica més baixes del que s’acostuma.

Fins a mitjans de desembre el temps és càlid i sec, no és fins l’inici del mes de gener que les precipitacions arriben a superar els 120L/m2.

El període des del mes de febrer fins a març va transcórrer dins la normalitat amb pluges i temperatures fredes. Els plors de la vinya comencen sobre el 16, 17 i 18 de març. A primers d’abril es veuen els primers borrons inflats essent aquest un mes molt plujós ja sigui per la quantitat com pels dies de pluja.  

La brostada es retarda entre 7 i 10 dies pel que fa a l’any 2015. Durant el mes de maig les temperatures són baixes i el desenvolupament vegetatiu és lent; l’última setmana  de maig es produeixen temperatures d’entre 10ºC i 22ºC, que fan que la floració s’allargui més que altres anys, i forts vents que arriben a trencar part de la vegetació.

Al llarg de l’última setmana de juny s’eleven les temperatures per sobre els 34ºC fet que fa accelerar el procés de floració i el creixement.

El mes de juliol s’alternen temperatures mitjanes baixes, amb temperatures de fins a 38ºC. El 26 de juliol es detecten els primers grans verolats.

Agost es caracteritza per registrar-s’hi unes temperatures màximes mitjanes i temperatures mínimes baixes.

Són els 10 primers dies del mes de setembre quan es produeixen temperatures més elevades del que és normal en aquesta data.

Un fet significatiu és que al voltant del període dels dies 12 i 14 de setembre arriba un front fred que produeix precipitacions d’uns 12 mm i una baixada de les màximes d’uns 10ºC i de 5ºC les mínimes, un fet que provoca que s’alenteixi la maduració i que el raïm augmenti de mida del gra, i arribi a l’inici de la verema el dia 19 de setembre amb un gran equilibri de maduració.

Una altra característica pròpia de la verema del 2016 és que és una verema més llarga a causa de les baixes temperatures màximes durant la verema i les mínimes que fins i tot van arribar a assolir els 5 graus de mínima, assolint-se una gran uniformitat en la maduració.

 

Hits: 24

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *