Toro 2017 per Marcos Eguren

Descobreix tots els vins del 2017 de Teso La Monja a Toro

Clima Toro 2017

L’any climàtic 2017 va començar amb una tardor amb temperatures i precipitacions normals per a l’època. L’hivern fou fred i sec, en el què no es van acumular al sòl les desitjades pluges.

La primavera començà amb temperatures molt altes fins el final de l’abril, quan es produí un període de baixada de temperatures que provocà alentiment i algun dany per fred (no per gel) que van provocar danys a les futures floracions.

A l’inici de la part final de la primavera i de la primera de l’estiu es van produir elevades temperatures que van provocar l’avançament del cicle. A principis de juliol les precipitacions, al voltant dels 50 litres, van satisfer les necessitats d’aigua i la vinya acumulà reserves per a l’estiu.

L’estiu se succeí amb temperatures mínimes relativament baixes i màximes no excessivament altes que van provocar que la vinya no tingués aturades de vegetació i el cicle s’avancés.

Abans de la verema es van produir unes precipitacions que van oscil·lar entre els 35 i els 50 mm, que van alentir la maduració, millorar l’acidesa i van donar un caràcter de fruita que va fer que la maduració tingués un equilibri fenòlic-acidesa-sucre.

Hidrològicament es considera un dels anys més secs de la història tot i haver plogut 370 mm. La verema del 2017 va ser una de les més avançades que es recorda.

Descobreix tots els vins del 2017 de Teso La Monja a Toro

Hits: 30

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *