Toro 2018 per Marcos Eguren

La tardor 2017 és seca i càlida fins a la darrera setmana de novembre, moment en què baixen les temperatures amb absència de pluges.

Comença l’any 2018 amb lleugeres precipitacions durant el mes de gener i amb temperatures per sota de la mitjana. Febrer és molt fred i plujós, arribant a acumular-se més de 70 mm al final del mes. Març és fresc i amb precipitacions superiors a la mitjana. Abril comença amb temperatures suaus, baixant bruscament a mitjans de mes fins als -5ºC, frenant el plor de la vinya. Durant la darrera setmana d’abril es produeix la brostada.

Els primers dies de maig comencen freds, arribant-se a temperatures properes a 0ºC, sense observar-se cap lesió per gelada. De mitjans a finals de mes cauen pluges abundants i les temperatures són fresques. Juny comença amb una pujada suau de temperatures arribant al voltant de 20ºC amb pluges, no habituals en aquesta època, de fins a 30 mm. A mitjans de juny comença la floració, desenvolupant-se de forma lenta i pausada. Acabant-se entre el 20 i el 28 de juny, primer a les vinyes velles i després a les més joves. A finals de juny les temperatures pugen considerablement, arribant als 35ºC i amb tempestes, sobretot el 28 de juny, assolint-se en alguna zona fins als 35 mm.

El mes de juliol és càlid i amb temperatures lleugerament per sota de la mitjana, situant-se les màximes en 32ºC. Aquest fet indueix a un desenvolupament vegetatiu molt important, començant el verol a final de mes a les vinyes més velles. El verol es desenvolupa pausadament, situant-se el seu final a mitjans d’agost. Acaba el mes amb absència de pluges, desenvolupant-se la maduració lentament.

Comença el mes de setembre sec i assolellat, caient una lleugera pluja d’uns 10 mm el dia 10, la qual cosa va afavorir de manera excepcional la maduració del raïm, així com un lleuger allargament del cicle. Moments abans de la verema s’observa una quantitat inferior de gotims que en un any normal, mida de gra superior –arribant als 2,2 g/baia– i un equilibri excepcional entre la maduresa fisiològica, fenòlica i aromàtica.

Això ha donat lloc a uns vins d’un equilibri excepcional (sucre/acidesa) amb una estructura tànnica important, de tanins madurs molt polimeritzats i d’un color espectacular. En resum, “una gran verema”.

DESCOBREIX TOTS ELS VINS DE VENDA A L’AVANÇADA DE MARCOS I MIGUEL EGUREN A TORO AQUÍ

Hits: 110

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *