Toro 2019 per Marcos Eguren

L’hivern 2018-2019 va ser fred i plujós, aconseguint-se temperatures mínimes de fins a -8ºC, acumulant-se una bona quantitat de reserves hídriques (200 mm/m²) fins als primers dies de març. El mes de març va ser molt sec, observant-se el primer plor dels ceps a mitjans de mes.

El mes d’abril va ser de climatologia regular, iniciant-se la brostada durant els primers dies d’aquest mes. A mitjans de mes, vam patir una baixada important de les temperatures i unes lleugeres precipitacions que van  provocar un alentiment de la brostada i el desenvolupament de la vegetació.

El mes de maig va ser sec i amb unes temperatures suaus, observant-se les primeres flors els últims dies del mes i allargant-se la floració fins al 20 de juny, moment en què van pujar les temperatures i es va produir un desenvolupament vegetatiu important.

El mes de juliol va començar calorós amb tempestes diverses del 4 al 6 de juliol d’uns 20 mm/m², depenent de la zona i a algunes vinyes vam patir danys febles pel fet que aquestes tempestes van ser amb una petita quantitat de pedra. Es va observar l’inici del verol a finals de juliol donant-se per acabat a mitjans d’agost, mes amb una absència total de pluja fins al dia 26 i 27, moment en el qual es van acumular precipitacions al voltant de 16 mm/m² que, seguit de temperatures altes, van provocar una maduració fisiològica molt ràpida. És a dir, un augment del sucre i mantenint una molt bona acidesa total.

L’inici de setembre va ser fresc, ajudant-nos a que no hi hagués una gran pujada de sucre i que millorés molt la maduració fenòlica i aromàtica arribant al seu punt òptim a les primeres parcel·les més velles i de menys producció el 12 de setembre, començant aquest dia la verema, amb uns raïms de gra petit i una sanitat excel·lent.

Hits: 78

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *