Toro 2020 per Marcos Eguren

Després de la verema 2019 i fins a final de l’any, es produeixen precipitacions per sobre de la mitjana: arribant-se a acumular fins a 160 l/m2 en aquests 3 mesos, deixant una bona reserva hídrica.

L’any 2020 comença amb el mes de gener amb temperatures baixes amb mínimes inferiors a la mitjana i molt poca pluja. El mes de febrer va ser sec i càlid, fet que va provocar un lleuger plor als ceps, apreciant-se un petit avançament del cicle.

El mes de març arrenca amb temperatures baixes i el dia 16 de març es produeixen precipitacions en forma de neu. Les baixes temperatures continuen fins a final de mes.

El mes d’abril comença amb temperatures moderades i pluges constants; acumulant-se més de 100 l/m2 que és dues vegades i mitja més que la mitjana habitual del mes. A finals d’aquest mes pugen les temperatures i comença la brostada.

El mes de maig càlid amb registres en dies puntuals de 30 ºC. Això produeix un creixement ràpid a la vinya. El dia 7 de maig cau una tempesta amb pedra que provoca pèrdues importants en algunes vinyes.

A mitjans de maig i donat el desenvolupament tan ràpid de la vinya, s’observen en algunes parcel·les l’inici de la floració que, seguit d’importants precipitacions, provoquen un quallat irregular, observant-se a la segona setmana de juny pràcticament la finalització del quallat. La resta del mes transcorre amb temperatures suaus, dins la mitjana i amb lleugeres pluges.

El mes de juliol és sec amb temperatures moderades, però lleugerament superiors a la mitjana, fet que provoca un lleuger avançament en el desenvolupament a la vinya, observant-se a partir de mitjans de juliol, l’inici del verol acabant durant els primers dies d’agost.

El mes d’agost transcorre amb temperatures moderades, registrant una mitjana d’1 ºC per sota de la mitjana dels darrers 10 anys. Aquestes temperatures ajuden a que la maduració del raïm es vagi desenvolupant amb rapidesa i observem una sanitat perfecta de vinyes i de gotims.

El 21 d’agost es produeixen precipitacions d’entre 10 i 14 l/m2 ajudant moltíssim a que la planta es reactivi i vagi arribant a una perfecta maduració. Els darrers dies d’agost i primers de setembre es produeix una important baixada de les temperatures, arribant alguns dies a mínimes de 6 ºC, ajudant a la frenada de la maduresa fisiològica i una millora important de la maduresa fenòlica i aromàtica. S’observa un equilibri en la maduració del raïm en termes de sucre, acidesa, color, tanins i s’aprecia una expressió de fruita amb una frescor excepcional.

La verema comença el 3 de setembre a les parcel·les de menor producció i major edat i acabant el dia 19 amb les més joves i de més producció. En resum, tenim una gran anyada que donarà vins lleugerament més fluids que un any normal i amb una frescor i una expressió de fruita que li donen una identitat de puresa i raça excepcionals.

DESCOBREIX TOTS ELS VINS DE VENDA A L’AVANÇADA DE TESO LA MONJA

Hits: 14

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *