Vallée du Rhône 2015 per Michel Tardieu

Les anyades acabades en “5” acostumen a portar sort

Sortilegi dels anys acabats en “5”? Des de fa algunes dècades, les anyades que acaben en “5” –1985, 1995, 2005 i 2015– s’associen a grans èxits a la Vall de Rhône i en general també a totes les regions vinícoles franceses. Cal dir que l’anyada 2015 ho ha estat gràcies a unes condicions climàtiques gairebé òptimes a cada estació. L’hivern fou plujós permetent crear unes bones reserves hídriques. El despertar primaverenc fou força tardà amb 3 setmanes de retard respecte el 2014. Però el bon temps arribà lentament i la floració es desenvolupà en les millors condicions: la formació del gotim fou simplment excepcional. El període estival arribà ràpidament amb uns mesos de juny, juliol i agost extremadament calorosos. Tot i això no podem parlar de canícula, ja que les nits van ser fresques amb unes amplituds tèrmiques absolutament fenomenals. No vam patir per les malalties, la vinya i el viticultor podien respirar tranquils. Tot era ideal abans de començar la verema!

Al nord

Les pluges de finals d’agost en un primer moment van desbloquejar la maduració per accelerar-la més tard. Com a dada extraordinària: els raïms van madurar molt aviat… Côte-Rôtie fou la primera Denominació en començar la verema! La maduresa fou molt homogènia. No hi va haver cap decalatge entre la maduresa fenòlica i la maduresa fisiològica… Mai abans havíem gaudit de mostos d’aquesta qualitat. Els vins tenen un gran caràcter i són, alhora, densos i frescos: la perfecció del seu equilibri és molt desconcertant…

Al sud

Madurs, però no massa. L’estiu i el mes de setembre es van caracteritzar per les pluges que van evitar el patiment de la vinya, un fet molt important durant el període estival. Els raïms van madurar lentament. Malauradament la pluja del 20 de setembre sobrava… Una llàstima, ja que vam perdre la possibilitat de tenir una Gran Anyada! Però no patiu, l’estil de l’anyada es manté encisadora, amb vins plens, suculents i molt sedosos.

tardieulaurent-família-web

Descobreix tots els vins de Tardieu-Laurent de l’anyada 2015 aquí

Hits: 27

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *