Vallée du Rhône 2017 per Michel Tardieu

Descobreix tots els vins del 2017 de Tardieu-Laurent al Rhône

L’anyada 2017: Com uns rendiments terriblement pobres poden donar a llum un Gran Any!

Si mirem la copa, o el dipòsit, mig buit, la frustració i fins i tot la desolació ens superen: uns rendiments històricament baixos a França. Els més baixos des dels anys de la postguerra. Els cellers estan buits.
És evident que els elements es van desencadenar aquest any, amb una successió de fenòmens climàtics desfavorable: una primavera anormalment freda que va provocar una glaçada, després va haver-hi  corriment sobre el conjunt dels raïms del Rhône, però especialment sobre la grenache. A aquesta cruel primavera va seguir un estiu terriblement sec… Finalment, els rendiments del most es van veure tràgicament afectats i el treball del viticultor es va convertir en el treball d’un equilibrista… sense xarxa.
Assumint aquesta realitat, si ara mirem el got mig ple, i forma part de la nostra naturalesa el ser optimistes, els sentiments que em vénen al cap són l’alleujament, i fins i tot… entusiasme!
De fet, aquestes condicions tan dures han donat lloc a uns vins d’una qualitat tan brillant que no només ens consolen: aconsegueixen també seduir-nos, tant als viticultors com a nosaltres…!
Els ceps, naturalment poc carregats, van reaccionar magníficament a las condiciones extremes de l’anyada. La planta va ser capaç de madurar els seus raïms, sense grans restriccions, de manera òptima. Els vins prometen estar esplèndidament equilibrats!

El nord:
De colors densos, fins i tot opacs. Moltíssima concentració i expressió als vins. Una criança llarga i acurada permetrà de civilitzar, temperar, l’opulència natural d’una anyada fins i tot exuberant. Una anyada de gran guarda!

El sud:
Un any climàticament desequilibrat en el que les cuvées es mostren amb equilibris borgonyons. Aquest és l’encís dels vells ceps de grenache, capaços d’elevar al màxim nivell la singular personalitat del veritable vi del Rhône. Els vins són perfumats, refinats.

Agraïments:
2017 va ser una anyada tensa i complicada per mancança de vi.
Afortunadament, vam comptar amb unes relacions sinceres i amistoses, construïdes any rere any, amb cadascun dels nostres viticultors col·laboradors. Gràcies a aquest pacte autèntic, vam tenir el privilegi de beneficiar-nos d’algunes de les cuvées més belles.
Volem, des d’aquí, oferir-los-hi la nostra més sincera gratitud.
Aquesta relació de confiança comporta una obligació: la nostra feina, el nostre objectiu, és elaborar vins que veritablement mereixin la consideració de ser vins de la Vallée du Rhône, que siguin reflex del treball dels viticultors i de nosaltres mateixos.

Descobreix tots els vins del 2017 de Tardieu-Laurent al Rhône

Hits: 14

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *