2011 fou una anyada precoç, tot i que finalment ho va ser menys del que s’esperava. Una primavera seca i calorosa, i un estiu fresc i fred. Les feines a la vinya van ser raonats en funció de les condicions climàtiques i del perfil de cada parcel·la. Entre finals de juliol i principis d’agost, vam realitzar feines en verd molt localitzades (desfullat i aclareig) amb la finalitat d’homogeneïtzar la maduració dels gotims. A partir del mes de setembre, vàrem constatar un gran i sorprenent potencial fenòlic sobre els nostres cabernet.

Es van veremar els gotims i s’entraren al celler parcel·la a parcel·la, per ordre de maduració, amb una especial atenció a les seleccions dins de les parcel·les. Es va veremar del 12 al 28 de setembre, amb interrupció de 2 dies, el 18 i el 25 de setembre. Els 3 primers dies es van destinar a les vinyes més precoces, com la parcel·la de Sainte Anne. Les velles vinyes de merlot es van veremar fins el 20 de setembre. El cabernet franc i el sauvignon van clausurar la verema sota un sol càlid i sec.

La selecció al celler és molt meticulosa per preservar tan sols les baies més belles del gotim. Es realitza una doble selecció, abans i després de desrapar. Una vegada desgranats els gotims, dues taules de selecció, manual i òptica, afinen encara més la selecció dels raïms.

Impactos: 27

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *