Les condicions climàtiques de l’anyada 2012

L’any 2012 marca el retorn a un gran classicisme climàtic: a un hivern fred, sobretot al mes de febrer, li ha seguit una primavera humida, després un estiu molt sec i finalment el retorn d’un clima plujós a partir del 20 de setembre.

Les quantioses pluges que van durar fins el 15 de juliol crearen unes condiciones molt favorables pel desenvolupament de míldiu. Per aquest motiu aquest any vam intensificar, amb gran èxit, el nostre programa de lluita biològica: no s’ha utilitzat cap insecticida a la propietat en els darrers 10 anys, però al 2012, tan sols un tractament químic –en contra dels 7 o 8 en general– s’aplicà a les parcel·les del gran vi. Ja gairebé hi som…

A partir del 15 de juliol arribà un temps molt sec, moderadament sec, però espurnejat per diversos dies de gran calor. Aquestes condicions són típiques de les grans anyades clàssiques de Bordeus; permetent la maduració i la concentració dels raïms. Només els terroirs de rang inferior i les vinyes joves patiren el canvi sobtat d’una primavera molt humida a un estiu molt sec.

El temps canvià de nou des del primer dia de tardor: les pluges moderades caigudes de manera regular a partir del 20 de setembre van arribar massa tard per interrompre la maduració i l’estat sanitari dels raïms, però probablement van impedir, per pocs dies, que el 2012 fos la gran anyada que hauria d’haver estat.

La verema de les varietats blanques tingué lloc del 10 al 14 de setembre, i les varietats negres del 15 de setembre al 16 d’octubre, just abans de que les condicions climàtiques no empitjoressin encara més…

Impactos: 101

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *