El 2012 va ser dominat pels capricis del clima.

L’hivern va ser sec, començant per un període molt sec durant els tres primers mesos de l’any. El clima molt suau al gener va ser seguit per un període especialment fred al febrer.

La primavera va ser plujosa. Les condicions climàtiques fresques i humides van desaccelerar el creixement de la vinya.

La floració fou lenta i esglaonada durant les tres primeres setmanes de juny, provocant certa heterogeneïtat en les vinyes.

L’esforç dels viticultors ens va permetre tenir les vinyes en les millors condicions per al desenvolupament dels raïms.

L’estiu arribà –per fi– a finals de juliol. El mes d’agost fou especialment assolellat i molt sec amb diversos dies de molta calor. El punt mitjà de maduració fou una mica tardà, al voltant del 17 d’agost.

Aquest bon temps continuà al setembre, incrementant els temors d’un bloqueig de la maduració dels raïms. L’esperada pluja arribà per fi el 22 de setembre. El cicle de maduració es reinicià i sota la màxima supervisió per garantir que fos un procés lent i suau fins al final de la temporada. La desigualtat de maduració en els raïms a cada parcel·la, provocà una divisió precisa i meticulosa de la verema, per tal de recollir cada parcel·la en el seu precís moment.

La verema va començar el 24 de setembre pel merlot. El cabernet sauvignon es veremà del 13 al 20 d’octubre, moment en el que arribaren a la maduresa els últims raïms, sense cap degradació de l’estat sanitari del raïm, malgrat els períodes plujosos.

Els raïms estaven madurs, els mostos revelen una gran riquesa, amb una bona fruita i una matèria colorant molt intensa.

La maceració fou excepcionalment llarga, de 26 a 28 dies, l’excepcional gruix de les pells del merlot i del cabernet van requerir de més temps per extreure l’essència de l’anyada.

El resultat dels grans esforços i de certa presa de riscos durant el desenvolupament de la verema: 2012 s’inscriu com una de les grans anyades de la propietat en aquests darrers anys.

 

 

 

 

 

Impactos: 34

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *