Clima i viticultura

L’any 2012 va ser un any difícil amb unes condicions que no voldríem tornar a patir en molt de temps.

Les condicions climàtiques foren molt complexes: el primer desafiament fou una pedregada el 24 d’abril i, posteriorment, una floració tardana que començà el 10 de juny en condicions d’humitat: tot això provocà una fecundació pobre que tingué un impacte directe i negatiu en els rendiments potencials de les vinyes.

Els mesos de juny i juliol es caracteritzaren per altes temperatures i humitat que propiciaren el desenvolupament del míldiu i l’oïdi a la vinya, així com de bolets i rossinyols als boscos veïns.

Les feines de protecció contra aquestes malalties foren molt difícils i complexes i, a més, posaren a prova els coneixements i l’experiència dels viticultors i els responsables de les vinyes en haver de treballar tenint en compte les normes establertes a la nostra Carta de Desenvolupament Sostenible.

A finals d’agost, amb un temps càlid ben agradable, vam poder observar una heterogeneïtat en el nivell de maduració dels raïms que ocasionaria més dificultats durant la fase de selecció durant la verema i l’ordre en que es veremaria cada una de les diferents parcel·les.

L’amenaça de botrytis augmentà considerablement a finals de setembre a les vinyes de varietats negres, però els equips de selecció, assistits pels equips de selecció òptica, mostraren una gran professionalitat.

La boytritis afectà tan sols a les vinyes més nobles de Château Rieussec, generant algunes pèrdues degut a la humitat. Malgrat que es van realitzar tots els esforços possibles, els nostres temors es veieren confirmats: aquest any només produirem un agradable, afruitat i floral Carmes de Rieussec i un fresc i aromàtic “R” de Rieussec.

Impactos: 63

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *