El passat dilluns 16 de desembre Pierre Lurton –president de Château d’Yquem i gerent de Château Cheval Blanc– oficià un sopar molt especial al magnífic Restaurant Via Veneto de Barcelona on els seus vins van lluir amb llum pròpia.

Vinos de la cena

El menú i els vins:
APERITIUS VIA VENETO: Dumplings de “Txangurro” – Pernil de Jabugo 5J – Assortiment de marisc de las rías gallegues amb guarniment sorpresa – Olives gordal amb geleé de vermuth de Reus – Bombó de xocolata i foie – Teules de parmesà amb anxoves de l’Escala – Steak tartar amb patates soufflé – Girella del Pallars – Croquetes de garotes de Cadaqués – Sandvitx de garrí.
“Y” 2012 de Château d’Yquem. (Bordeaux). Encara molt juvenil.
“Y” 2009 de Château d’Yquem. (Bordeaux). Més complex i seriós en una anyada càlida però esplèndida. Pierre Lurton assegurava que amb uns anys d’ampolla, aquests vins són difícils de situar a Bordeus i es confonen amb riesling alsacians.

Y d'Yquem 2012

“MOSAIC” DE TÒFONA NEGRA DE GRAUS, FOIE I ESPÀRRECS VERDS
Le Petit Cheval 2006 (Saint-Émilion Grand Cru). Les notes fresques d’aquesta anyada combinaven molt bé amb els espàrrecs i el perfum de la tòfona.

MosaicTofona

CANELONS DE PASTA “WANTON” FARCITS DE VEDELLA ESTOFADA “VIA VENETO”
Le Petit Cheval 2001 (Saint-Émilion Grand Cru)

“PETIT POULET” DE BRESSE EN DOS PRESENTACIONS: El pit rostit i la cuixa cruixent.
Château Cheval Blanc 2000 (Saint-Émilion 1er Grand Cru Classé “A”). Gran color, textura, volum i pes al mig de la boca. Equilibri. En aquest moment amb més classe que el 1998. Una anyada mítica. 

LLEBRE A LA ROYAL amb tatin de poma, xocolata i nous
Château Cheval Blanc 1998 (Saint-Émilion 1er Grand Cru Classé “A”). Molt de color, intensitat i potència però amb seda i melositat. Gran guarda. Gran parella amb la llebre a la Royal.
Pierre Lurton preveu que en el propers anys superarà en complexitat i harmonia al 2000.

ASSORTIMENT DE FORMATGES DE VILA VINITECA ESPECIALMENT SELECCIONATS
Château d’Yquem 2011 (Sauternes). En un moment molt jove i refrescant, amb una gran acidesa i tensió. Tot i que es va gaudir amb els formatges, Pierre Lurton el recomana també a l’aperitiu servit força fred, entre 8 i 10ºC.

POSTRE ESPECIAL “LES VINYES DE SAUTERNES” un dolç homenatge a un vi i un paisatge únics al món.
Château d’Yquem 1996 (Sauternes). Una anyada clàssica en la maduresa.

Postres

MIGNARDISES
Château d’Yquem 2005 (Sauternes). Vi fora de programa per acompanyar el final d’una magnífica vetllada. Es mostrà exuberant, intens i voluptuós, amb una gran potència, riquesa i concentració que ens recorda a Château d’Yquem 1989.

Yquem

Impactos: 26

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *