Després d’un segon hivern consecutiu sense pluja, a la primavera la vinya va començar molt lentament, mostrant cansament, com si les plantes no s’haguessin recuperat de la calor del 2011 i amb pocs recursos per desenvolupar una nova massa foliar. Els brots eren fins i el fullatge escàs. Al juny la floració es desenvolupà de manera uniforme però lentament. Es feu palès que les plantes volien contenir la seva energia a mesura que succeïen totes les etapes de desenvolupament; fet que evità el nerviosisme i el bloqueig. El verol dels raïms transcorregué de manera uniforme i molt lentament, i fins i tot la calor d’agost no va poder infligir suficient estrès a les plantes per bloquejar la maduració, que es feu evident a finals de setembre, quan les proves van mostrar que tot i que els sucres van ser inusualment baixos, l’acidesa havia anat baixant ràpida i contínuament. El mínim esforç per part de les vinyes en una última instància, provocà que la maduració continués ininterrompudament fins mitjan i final d’octubre.

 

Descobreix aquí els vins de l’anyada 2012 d’Andrea Franchetti a la Toscana i a Sicilia.

 

 

Impactos: 12

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *