Tequilas

El tequila és la famosa beguda que s'elabora a Mèxic des del segle XVI, a partir de la destil·lació del most fermentat de l'agave tequilana weber “azul”, l'única espècie de planta permesa. Des de fa dècades, té denominació d'origen i només es pot produir als 181 municipis autoritzats repartits en 5 estats, majoritàriament a Jalisco.

Segons el període de maduració, es classifiquen en:

Tequila blanco, plata o silver: és el més jove, amb un sabor més fort i una aroma més fresca i cereal. Sol tenir un color transparent.

Tequila joven, oro o gold: resulta de la mescla d'un tequila blanc amb altres madurats en botes.

Els que maduren en botes de roure o alzina, de fins a 600 litres, es denominen:

  • reposado (entre 2 i 12 mesos),
  • añejo (de 12 a 36 mesos)
  • extra añejo (a partir de 3 anys).

El tequila cristalino se sotmet a un procés de filtració addicional, després de l’envelliment en fusta, per a eliminar el color i donar-li un aspecte transparent. Sol tenir un sabor i aroma més elegant i suau.

Es poden prendre sols, tot i que existeix tota una cultura al voltant de la preparació de diferents còctels i combinats.

Tipus d'ordenació
Set Ascending Direction

Estàs veient 71 productes

per pàgina
Page
per pàgina
Verifica la teva edat per a gaudir dels vins i referències gurmet més exclusives