Root
El celler va ser fundat el 1988 per Abel Mendoza i la seva dona Maite Fernández. En menys d'una dècada van passar d'elaborar exclusivament vi jove a investigar i innovar en vinificacions i criances. Els primers resultats importants van arribar amb Blanco 1998 i Abel Mendoza Selección Personal 1998. Han recuperat monovarietals blancs que fermenten en fusta i que són d'escassíssima producció.
Les 18 ha de vinya de la propietat estan plantades al marge esquerre del riu Ebre, davant la Sierra de Cantabria i entre els municipis de San Vicente de la Sonsierra, Ábalos i Labastida. Els terrenys de cultiu són accidentats i de composició variada, alternant sòls argilosos, margues i arenoses fines. Tenen plantades les varietats negres tempranillo (16 ha), graciano (0,6 ha) i garnatxa (0,2 ha) amb una edat mitjana de 35 anys. Les varietats blanques ocupen una extensió de 1,2 ha repartides entre malvasia, macabeu, torrontés i garnatxa blanca, amb una mitjana de 26 anys. La densitat de plantació i sistema de poda genera uns rendiments de 5.500 kg/ha. La posició geogràfica de les seves vinyes li permet gaudir d'una climatologia ideal per obtenir excel·lents raïms: pluviometria de 480 mm anuals i 2.100 hores d'insolació a l'any, la temperatura mitjana del cicle vegetatiu és de 16ºC i l'interval dia-nit en període de maduració és de 28 a 12ºC de temperatura.