Abel Mendoza Malvasía 2019

Abel Mendoza Malvasía 2019
23,90 €
143,40 €
OR

Informació

ELABORACIÓ
Abel Mendoza Malvasía 2019
és el vi que va obrir pas a la resta dels monovarietals del celler. La majoria dels raïms procedeix de ceps de més de 50 anys situats en sòls pobres argil·localcaris. El rendiment aproximat és de 5.400 kg/ha. La verema es va fer manualment i el raïm va fermentar en botes noves de roure francès, on va romandre 5 mesos més sobre les seves mares fines. Es va embotellar l’abril del 2020.

NOTA DE TAST (Publicat a El Club de Setembre 2020)
Abel Mendoza Malvasía 2019 té un color groc palla, molt pàl·lid i brillant. Al nas és molt refinat i aromàtic, amb notes de flors i fruites blanques i cítriques que recorden la pell de la llimona i l’albercoc amb intenses notes de fonoll fresc, un punt d’anís i nou moscada. A la boca és voluminós i corpulent amb una textura sedosa que acarona el paladar al seu pas. Una bona frescor ho fa molt equilibrat i vibrant. El final és persistent i deliciós, amb notes de pruna groga i un lleu record de flor de taronger. Un blanc precís i plaent, perfecte per acompanyar des d’un aperitiu a una taula d’embotits i formatges, carns blanques amb salses lleugeres, marisc i peixos a la brasa. Per gaudir a partir d’ara i durant els propers 6 anys entre 6 i 8ºC a la Copa Viognier/Chardonnay de la sèrie Veritas de Riedel (6449/05) o a la copa Riesling de la sèrie Vinum de Riedel (6416/15). 

Abel Mendoza Malvasía 2019 és un vi que recupera una de les varietats tradicionals de la Rioja, que gairebé va desaparèixer de la zona en ser oblidada pels viticultors donada la seva sensibilitat a la botrytis i de la irregularitat de les anyades”, afirmen Abel Mendoza i Maite Fernández.