Ana Martín y Pepe Hidalgo 2007 Colección Vila Viniteca 75 Aniversario

Ana Martín y Pepe Hidalgo 2007 Colección Vila Viniteca 75 Aniversario

L'anyada 2007 es va caracteritzar per ser menys extrema del que és habitual, amb temperatures màximes una mica més baixes, així com amb mínimes més elevades, la qual cosa va provocar una prolongació del cicle vegetatiu durant alguns dies, aconseguint una excel·lent maduració de la verema. La brostada va ser anticipada gràcies al bon temps durant els mesos de gener i febrer, seguits d'una primavera freda i plujosa que va disminuir la collita com a conseqüència d'un mal quallat, així com l'atac de míldiu larvat sobre els petits gotims de flors en algunes vinyes. L'estiu va ser una mica més fred de l’habitual, però amb molt bon temps cap al final de l'estiu i principis de tardor. Aquest fet, unit a la disminució de la collita va provocar una excel·lent maduració dels raïms, amb un excel·lent equilibri entre sucre i acidesa i una elevada maduració aromàtica.
Exclusivament godello de la Finca La Tapada. Concretament d'una parcel·la anomenada Els Castanyers, amb 2 hectàrees de superfície i sòls bru-foscos, amb abundants elements grossos de la roca mare (pissarres) que actuen com a acumuladors tèrmics, assegurant així una excel·lent maduració. El raïm es va veremar el 25 de setembre i posteriorment es desrapar i va estrènyer suaument. Va realitzar una premaceració en fred durant 6 hores a 8ºC i va fer la fermentació alcohòlica i criança –en contacte amb les mares– durant 8 mesos en 3 bótes de roure francès i una d'acàcia. S'ha criat durant 21 mesos en ampolla abans de la seva disponibilitat.
Ana Martín + Pepe Hidalgo 2007 reuneix el millor dels quatre blancs que s'elaboren a Guitián: el caràcter de la botritis del Guitián jove, el treball de mares del sobre mares i l'aportació i perfum del bóta i del acàcia. Aromes subtils de fustes, fumats, fum... i de caramel de llimona amb llet. A la boca és pur godello, amb un magnífic balanç entre la frescor i la fusta. Té una excel·lent textura cremosa i un final seductor.