Anna Espelt Cap de Creus Escumós de l’Empordà 2015

Anna Espelt Cap de Creus Escumós de l’Empordà 2015
37,60 €
225,60 €
OR

Informació

El símbol de Cap de Creus Escumós de l’Empordà 2015 és la sempreviva que hi ha a l’etiqueta, una flor present a tot el Cap de Creus, però que és especialment groga just a l’extrem del cap. Per a l’Anna Espelt simbolitza els estius quan anava a banyar-se entre roques i, sobretot, la capacitat de vida que hi ha fins i tot en llocs aparentment inhòspits. Aquesta flor creix en llocs on pràcticament no hi ha terra o on els elements són durs i, un cop en un ram, la seva màgia perdura anys.
Aquest vi és el fruit de pensar en el futur, ja que es va plantar la monastrell a la finca pensant en diverses coses. D’una banda, en els textos de Francesc Eiximenis, que ja parlaven de la monastrell de l’Empordà fa segles. De l’altra, perquè es diu que necessita veure el mar, i en aquest cas està just a la vora de l’aigua. I, finalment, tenint en compte el canvi climàtic, ja que es tracta d’una varietat ben adaptada a climes més càlids. Aquest escumós, blanc de noirs, sorgeix després de 38 mesos en rima.
Cala Rostella és un paradís íntim on es barregen records d’infància amb l’etapa adulta vitícola. A aquesta cala s’arriba per la mateixa carretera que porta a Mas Marés i és l’última abans de Montjoi. L’Anna sempre porta una tovallola (blava) al cotxe, que li recorda que en qualsevol moment pot anar-hi a banyar-se. La tovallola es converteix, llavors, en el símbol de la llibertat. Cala Rostella, en el cel. Un cel amb pins que arriben fins a la vora de la mar, aigua cristal·lina i un recolliment gairebé uterí.

NOTA DE TAST (Publicat a El Club Agost 2020)
Cap de Creus 
Escumós de l’Empordà 2015 té un bonic color groc palla pàl·lid, brillant i límpid. Al nas és fresc, amb aromes de fruita blanca madura com la pera i la poma, cítrics com la llimona, i delicades notes làctiques i de llevat que ho fan complex. Després d’un temps a la copa, apareix un subtil record d’herbes de bosc mediterrani com la farigola en flor i el romaní. A la boca té una bombolla cremosa i ben integrada que omple el paladar amb una frescor que el fa harmònic. El final recorda als cítrics, la molla de pa i té un lleuger punt salí. Per gaudir des d’ara i en els propers 4 anys, acompanyant un dinar de principi a fi amb amanides de temporada, verdures a la planxa, carns blanques, peix i marisc, així com amb formatges cremosos. Servir entre 6 i 8ºC a la Copa Champagne Glass de la sèrie Veritas de Riedel (449/28) o a la copa Champagne de la sèrie Vinum de Riedel (446/48). (Publicat a El Club de Agost 2020)

Cap de Creus Escumós de l’Empordà 2015 recorda al mar pur. La bombolla és finíssima i subtil. Un trosset del Mediterrani”, el defineix Anna Espelt.