Anna Espelt Cap de Creus Cala Rostella 2018

Anna Espelt Cap de Creus Cala Rostella 2018

Cala Rostella 2018 és la segona anyada d'un dels tres vins del microprojecte d'Anna Espelt amb les vinyes de Mas Marés, en el camí de Roses a Cala Montjoi, al Cap de Creus (Girona). És la seva visió inèdita i personal de la lledoner negre, el nom que rep la garnatxa a l'Empordà. Un vi amb caràcter i una personalitat única, que prové dels bancals més alts, amb parets de pedra seca recuperades, que miren al mar. Un vi negre mediterrani, amb notes de fruites vermelles i negres i un rerefons d'herbes aromàtiques, i una boca fresca i equilibrada. Llarg, refinat i profund.

36,90 €
221,40 €
OR

Informació

ELABORACIÓ
Cap de Creus Cala Rostella 2018
prové dels bancals més alts amb parets de pedra seca recuperades que miren cap al mar. La lledoner negra (garnatxa) amb la qual es va elaborar es va recollir el 27 setembre i es va seleccionar a la vinya i al celler. Va fermentar amb llevats espontanis i amb una bona part de raïm sencer. El barret es va submergir suaument amb les mans un cop al dia. Quan es va sagnar i es va premsar, encara hi havia alguns raïms sencers. La malolàctica i la criança la va realitzar en botes velles de 500 L on va romandre durant 7 mesos. Es va embotellar sense filtrar ni clarificar.

NOTA DE TAST (Publicat a El Club de Agost 2020)
Cap de Creus Cala Rostella 2018 té un bonic color grana d’intensitat mitjana, molt límpid i brillant. Al nas és seductor i delicat amb intenses notes de fruites de baia que recorden a les groselles, les cireres, les maduixes, els nabius i els gerds amb un rerefons intens de multitud d’herbes aromàtiques de bosc mediterrani com el romaní, la farigola i el llorer sec. A la boca té una entrada fresca i equilibrada, amb una textura de tanins molt polits que atorguen estructura i cos al conjunt i que, acompanyats per una bona frescor, ho fan plaent i molt harmònic. Llarg, intens i profund amb records de fruites negres com la pruna, el tabac fresc, la xocolata i el clau al final de paladar. Un vi negre apte per prendre lleugerament fred, entre 15 i 17ºC, acompanyant embotits, arrossos de muntanya, aus a la brasa i tota mena de formatges d’ovella o cabra. Per gaudir des d’ara i durant els propers 5 anys, servit a la copa Chianti de la sèrie Vinum de Riedel (6416/15) o a la copa Cabernet / Merlot de la sèrie Vinum de Riedel (6416/0).