Root

El celler Barbeito està situat a la petita illa volcànica de Madeira, a gairebé 1.000 km al sud-oest de Lisboa i envoltada per les càlides aigües de la Corrent del Golf, oferint un clima adequat per la viticultura, que va arribar a ser la principal font econòmica entre el segle XV i el XVI. És llavors quan es descobreix el particular procés d’elaboració d’aquests vins gràcies als intercanvis comercials transatlàntics. Els mercaders aprovisionar-se de vi abans de marxar cap a les Índies. Aquest es fortificava amb alcohol per poder suportar les llargues travessies i s’emmagatzemava als cellers dels bucs sotmetent-lo a humitat i altes temperatures. Aquestes condicions acceleraven el procés d’envelliment resultant en vins molt complexes i especials.

Al segle XVIII, van sorgir pràctiques que replicaven a terra les condicions en les que viatjava el vi, l’estufagem i el canteiro, i que fan del vi de Madeira un producte únic. El celler Barbeito, fundat per Mário Barbeito el 1946, és hereu d’aquest llegat històric. Va adquirir vinyes abandonades i va apostar per emmagatzemar aquests vins amb el pressentiment que el seu envelliment només els milloraria. La seva filla Manuela, a la dècada del 1970, va començar a treure al mercat aquestes antigues i prestigioses anyades de relíquia. Ricardo Diogo Freitas, nét del fundador i actual propietari, va abandonar la venta del vi a dojo centrant-se exclusivament en la seva pròpia producció embotellada. Avui segueix elaborant vins que podran ser envellits durant dècades, una continuació atemporal i un veritable homenatge a l’obra iniciada pel seu avi.

Vins del celler

Tipus d'ordenació
Set Ascending Direction

Estàs veient 53 productes

per pàgina
Page
per pàgina
Verifica la teva edat per a gaudir dels vins i referències gurmet més exclusives