Barbeito Frasqueira Verdelho 1981
Barbeito és un celler imprescindible de Madeira, fundat el 1946 per Mário Barbeito amb la idea d'elaborar grans vins i embotellar algunes partides excepcionals en quantitats molt limitades. Actualment, el seu net Ricardo Diogo segueix fidel als principis fundacionals.
El seu Frasqueira Verdelho 1981 és una de les joies que atresora el celler. La categoria Frasqueira s'atorga als vins d'anyada que s'han criat almenys durant 20 anys a les tradicionals “pipes” o botes molt velles de roure francès, on té lloc una oxidació molt lenta i controlada pel tradicional mètode de “canteiro”.
L'etiqueta ret homenatge a Manuel Eugénio Fernandes, un viticultor nascut el 1906 que va subministrar raïms de verdelho a Barbeito des dels seus inicis i va mantenir una llarga relació d'amistat amb la família.
Un vi blanc únic, amb una concentració de sucre de gairebé 80 g/litre (semi-sec). El febrer del 2023 es van embotellar tan sols 330 unitats.
Excel·lent com a aperitiu o per degustar pausadament servit a 16-18 ºC. Es pot conservar en bones condicions durant uns quants mesos un cop oberta l'ampolla.