El món a Rac1: Vins perfectes per passar la calor
ESCUMOSOS
Glissade Brut Nature. Cava. Macabeu, xarel·lo, parellada. PVP: 10,90€
Un dels magnífics caves que Manel i Carlos Martínez elaboren a Sant Sadurní d'Anoia. Macabeu, xarel·lo i parellada. Té un perfil fresc i seductor.
J.M. Ferret Guasch Brut Nature Reserva 2021. Cava. Xarel·lo, macabeu, parellada. PVP: 12,95€
Josep Maria Ferret Guasch va fundar el celler el 1997 a l'Alt Penedès. Un cava amb més de 60 mesos de criança en rima.
Llopart Brut Nature Integral 2021. Corpinnat. Parellada, xarel·lo, chardonnay. PVP: 17,50€
Llopart elabora escumosos des del 1887. Amb un treball constant a la vinya i al celler, han anat consolidant un reconegut prestigi amb la seva gamma Brut Nature. Llopart Brut Nature Integral és un fantàstic Corpinnat fresc i jovial amb més de dos anys de criança en ampolla.
Torelló Brut Nature Tradicional 2018. Corpinnat. Xarel·lo, Macabeo, Parellada. PVP: 18,30€
Torelló Brut Nature Tradicional és el Corpinnat estendard d'aquest celler familiar al Penedès, viticultors des del 1395. Un escumós amb 60 mesos de criança, ideal a l'aperitiu i en qualsevol moment del dia.
Raventós i Blanc De Nit Rosat 2022. Conca del Riu Anoia. Xarel·lo, macabeu, parellada i monastrell: PVP: 19,50€
És un escumós rosat, fragant i suau. Les bombolles perfectes per acompanyar entrants, arrossos i plats de peix.
BLANCS
Josep Foraster Els Nanos Blanc del Coster 2023. Conca de Barberà. Macabeu. PVP: 6,80€
Un vi blanc de macabeu de vinyes cultivades en ecològic, molt refrescant i aromàtic.
Celler Credo And The Winner Is... 2022. Penedès. Xarel·lo, macabeu, parellada. PVP: 9,00€
El blanc més fresc i accessible del Celler de Recaredo. Vinyes cultivades en biodinàmica.
Batlliu de Sort Biu Riesling 2019. Costers del Segre. Riesling. PVP: 14,90€
Batlliu de Sort és un projecte iniciat el 2007 als Pirineus a partir de vinyes plantades a 900 metres d'altitud i cultivades en ecològic. Vins d'alta muntanya.
Hugas de Batlle 30.70 2023. Empordà. Garnatxa blanca i moscatell d’Alexandria. PVP: 19,25€
A Colera, tocant al mar i a escassos 10 minuts de la frontera francesa, els ceps d’Hugas de Batlle lluiten contra la tramuntana, que marca fortament la personalitat dels seus vins. Les terrasses de pedra seca i les pissarres, juntament amb aquest clima, són característiques intrínseques de la zona, que ofereix vins de gran qualitat. La viticultura que es practica és respectuosa amb l'entorn i les tradicions que envolten la història de l'Empordà.
Idoia Blanc 2021. Esparreguera. Xarel·lo, chardonnay, garnacha blanca, macabeu. PVP: 14,90€
Un dels blancs de referència que elabora Siscu Martí a la seva històrica finca Ca N’Estruc ‒documentada des de 1574‒ en un vessant de la muntanya de Montserrat. Vinyes culltivades seguint els preceptes de la biodinàmica. Els diferents raïms van fermentar per separat i es van criar durant 5 mesos en botes de roure francès de 500 litres.
ROSATS
Avgvstvs Primer Rosat 2023. Penedès. Cabernet sauvignon i merlot. PVP: 8,90€
És un dels vins més versàtils del celler, amb vinyes al Vendrell (Tarragona), situats a 3 km del mar. Té un elegant color robí amb notes de petits fruits vermells i pròpies de la varietat cabernet sauvignon, com ara el pebre o el cafè verd. A la boca és potent, dens, llaminer i molt saborós.
Sindicat La Figuera Rosat 2023. Montsant. Garnatxa negra. PVP: 9,95€
Sindicat La Figuera és el projecte de René Barbier fill amb 4 viticultors de la cooperativa de La Figuera. 2023 és la nova anyada del seu rosat de garnatxa procedent d'una de les zones més elevades i fresques del Montsant.
Còsmic Les Fades del Calcari 2023. Penedès. Sumoll. PVP: 16,20€ (Ancestral)
Un vi elaborat per Salvador Batlle. Petillant, revitalitzant, elèctric, profund, mineral i xispejant que parla dels terrenys calcaris, donant valor a les varietats autòctones del Penedès amb una mirada renovada.
Òrbita Venus Macabeu Trepat 2020. Conca de Barberà. Macabeu i trepat. PVP: 12,95€
Òrbita Venus és el darrer projecte de René Barbier i Sara Pérez, perseguint les seves inquietuds d’elaborar vins amb tècniques de vinificació diferents i varietats mediterrànies que donen com a resultat vins fàcils de beure i de poc grau. Són 3 vins trencadors de la Conca de Barberà, únics i diferents on el disseny també n’és el protagonista. Les etiquetes estan inspirades en Mazinger Z, els primers dibuixos que va veure el René quan va arribar a Espanya.
Gramona Mart 2023. Penedès. Xarel·lo vermell. PVP: 13,45€
És un vi elaborat amb una varietat autòctona del Penedès que ha fregat l'extinció, però que ha ressorgit amb la força del planeta vermell: el xarel·lo vermell. Cultivat en ecològic.
VINS NEGRES
Mas Donis 2023. Montsant. Garnacha negra, merlot, syrah i ull de llebre. PVP: 6,85€
Un dels vins negres de la cooperativa modèlica del Montsant, Celler de Capçanes.
Tomàs Cusiné Vilosell 2021. Costers del Segre. Ull de llebre, syrah, garnatxa. PVP: 13,90€
És una referència dels vins de la DO Costers del Segre. Per a Tomàs Cusiné, la màxima expressió del poble del Vilosell i un vi que, amb el temps, va adquirint més intensitat i fragància.
Pas Curtei 2021. Penedès. Merlot, cabernet sauvignon i carinyena. PVP: 17,30€
Un dels exquisits vins d'Irene Alemany i Laurent Corrio que elaboren al Penedès des de fa més de 20 anys. Un vi negre voluminós, corpulent i estructurat, però de caràcter jove, avantsala del seu gran Sot Lefriec.
La Conreria d'Scala Dei Nona Negre 2021. Priorat. Garnatxa, syrah i merlot. PVP: 17,95€
Garnatxa, syrah i merlot de les seves finques al Molar (Priorat sud), Escaladei (nord) i La Morera del Monsant (Nord, altitud màxima). Un vi representatiu de les diferents alçades de la DOQ Priorat (150m-700m), però que alhora sigui molt amable i agradable. Destaquen la fruita i la frescor sense perdre l'essència de la regió.
Gallina de Piel Roca del Crit 2021. Empordà. Carinyena i garnatxa. PVP: 18,20€
En el viatge diari cap al Bulli, des de Roses fins a Cala Montjoi, David Seijas travessava el Parc Nacional del Cap de Creus. Sovint s'aturava per contemplar unes vinyes acabades de plantar que gaudien d'unes fantàstiques vistes a la badia de Roses. David tenia un somni: crear el seu propi vi. Anys més tard aquest somni es fa realitat amb Roca del Crit. Acaba de publicar el llibre Confesiones de un sommelier.