Sud-àfrica A Swartland, al nord-oest de Ciutat del Cap, hi ha una de les zones vitivinícoles més prestigioses de l’hemisferi sud. Les immenses propietats de centenars d’hectàrees, històricament en mans dels grans terratinents, es veuen mica en mica revitalitzades per alguns joves viticultors que aconsegueixen llogar parcel·les de vinyes centenàries per explotar-ne tot el seu potencial. Un d’aquests intrèpids és l’Eben Sadie, considerat un dels millors elaboradors de Sud-àfrica. El seu vi Columella és un dels referents del país i les ampolles se les disputen els millors restaurants. Palladius 2017 és el seu gran blanc, elaborat amb un conglomerat de varietats –chenin blanc, garnatxa, marsanne, palomino, roussanne, verdelho i viognier– de vinyes molt velles. El seu color és un bonic daurat molt brillant. Al nas és una simfonia d’aromes sofisticades de fruites blanques d’os, crema de llimona, records de vainilla i un punt de pebre blanc. A la boca té amplitud, una textura etèria i una gran frescor. Profund i llarg amb intensos records de pell de llima i notes salines al final de boca. Molt bo per gaudir ara o en els propers 10 o 15 anys acompanyant els grans peixos i les aus blanques.