Root
Toro Albalá és un celler familiar amb una història centenària. Els seus inicis es remunten al 1844, quan Antonio Sánchez Prieto va fundar un petit celler en un vell molí conegut com La Noria, als peus del Castillo de Aguilar de la Frontera.
Després de diverses generacions, el 1922, José María Toro Albalá va adquirir i restaurar l'antiga central elèctrica del poble per convertir-la en un celler i va començar a guardar vins per envellir, donant lloc així a Bodegas Toro Albalá.
A partir dels anys seixanta, amb Antonio Sánchez Romero al capdavant, el celler va donar un impuls important, potenciant la diferenciació i la recerca d'una personalitat pròpia, apostant pel sistema d'anyades i aconseguint vins inconfusibles, que expressen l'essència de cada verema i de cada decisió presa.
Cellers Toro Albalá se situa dins la zona D.O.P. Montilla-Moriles, una de les grans zones vitivinícoles andaluses que es caracteritzen per l'elaboració de fins, a causa de la presència abundant de terres albarisses, on el cultiu de pedro ximénez, raïm amb què elaboren tant els seus vins secs com els dolços, está totalment adapatat al clima de la zona i la fan perfecta per suportar l'escassetat de pluja i les altes temperatures en períodes estivals.
Al celler els agrada conservar les tradicions i cuidar fins al mínim detall. Per això, els vins més especials són etiquetats a mà, numerades i signades per l'autor que ha cuidat aquest vi des de l'origen.