Root
L'històric celler Vega Sicília, ubicat a la localitat val·lisoletana de Valbuena de Duero, és un dels grans mites del vi espanyol i tot un referent a nivell mundial. El celler va ser fundat el 1864 per Eloy Lecanda, encara que les primeres referències d'utilització del nom per referir-se a la finca daten de 1577.
El 1982, després d'haver passat per diferents propietaris des de 1888, és adquirida per la família Álvarez, els actuals propietaris, i allà comença un dels períodes de més prosperitat de l'empresa, amb la creació del grup TEMPOS Vega Sicilia, amb què incorporen vins elaborats a diferents zones vitivinícoles del país i de l'estranger.
Actualment, la finca de Vega Sicilia es compon d'unes 1000 hectàrees. Les vinyes s'estenen per 210 d'elles, 140 de les quals estan destinades a l'elaboració de Valbuena i Único i la resta per a Alión.
El 80% del cultiu és tempranillo, la varietat tradicional de la zona, que complementen amb un 20% de cabernet sauvignon i merlot. Els ceps tenen una edat mitjana de 35 anys i estan plantats en sòls majoritàriament argil·localcaris i amb particularitats molt concretes, influenciats pel curs del riu Duero i el pas del temps.
El celler compta amb una sala de criança amb més de 3.000 botes i una boteria pròpia.
Una de les grans mostres d'identitat de Vega Sicília és l'elaboració de vins concentrats, madurs, refinats i extremadament elegants, convertint-se en un dels grans representants dels millors vins espanyols a tot el món. Actualment, al capdavant de l'elaboració d'aquests vins hi ha Gonzalo Iturriaga de Juan, director tècnic del celler des del 2015.