Root

L'històric celler Vega Sicília, ubicat a la localitat val·lisoletana de Valbuena de Duero, és un dels grans mites del vi espanyol i tot un referent a nivell mundial. El celler va ser fundat el 1864 per Eloy Lecanda, encara que les primeres referències d'utilització del nom per referir-se a la finca daten de 1577.
El 1982, després d'haver passat per diferents propietaris des de 1888, és adquirida per la família Álvarez, els actuals propietaris, i allà comença un dels períodes de més prosperitat de l'empresa, amb la creació del grup TEMPOS Vega Sicilia, amb què incorporen vins elaborats a diferents zones vitivinícoles del país i de l'estranger.
Actualment, la finca de Vega Sicilia es compon d'unes 1000 hectàrees. Les vinyes s'estenen per 210 d'elles, 140 de les quals estan destinades a l'elaboració de Valbuena i Único i la resta per a Alión.
El 80% del cultiu és tempranillo, la varietat tradicional de la zona, que complementen amb un 20% de cabernet sauvignon i merlot. Els ceps tenen una edat mitjana de 35 anys i estan plantats en sòls majoritàriament argil·localcaris i amb particularitats molt concretes, influenciats pel curs del riu Duero i el pas del temps.
El celler compta amb una sala de criança amb més de 3.000 botes i una boteria pròpia.
Una de les grans mostres d'identitat de Vega Sicília és l'elaboració de vins concentrats, madurs, refinats i extremadament elegants, convertint-se en un dels grans representants dels millors vins espanyols a tot el món. Actualment, al capdavant de l'elaboració d'aquests vins hi ha Gonzalo Iturriaga de Juan, director tècnic del celler des del 2015.

Vins del celler

Tipus d'ordenació
Set Ascending Direction
per pàgina
per pàgina
Verifica la teva edat per a gaudir dels vins i referències gurmet més exclusives