Bufadors Les Voranes Brut Nature 2018, vi blanc elaborat per Bufadors de la zona Corpinnat (Espanya) | Vila Viniteca fundada 1932

Bufadors Les Voranes Brut Nature 2018

Bufadors Les Voranes Brut Nature 2018

Les Voranes Brut Nature 2018 és la primera anyada del segon escumós de Bufadors, el projecte més confidencial i personal de Ton Mata i Encarna Castillo. Està elaborat amb macabeu i xarel·lo de Can Rossell de la Serra, a Torrelavit (Alt Penedès), plantat sobre sòls moderadament calcaris de textura franc-argilosa. Per a la seva elaboració, han reinterpretat el mètode tradicional: la segona fermentació en ampolla es va realitzar amb el most propi en fermentació per la qual cosa no hi ha cap element afegit, ni sucre, ni llevats comercials, ni clarificadors, ni sulfits. Tampoc s'ha sotmès a cap procés de filtració ni d'estabilització en fred. Un fantàstic Corpinnat amb 31 mesos de criança amb les seves mares –amb tap de suro natural–, el degollament del qual es va fer de forma manual sense congelar. Producció exclusiva de 4.749 ampolles.

-

+

27,90 €
/u

En Estoc

3% de descuento por 6x

OR

Informació

ELABORACIÓ
Bufadors Les Voranes Brut Nature 2018 és la primera anyada del segon vi escumós del projecte més personal de Ton Mata i Encarna Castillo. Està elaborat amb macabeu (veremat manualment el 25 d’agost del  2018) i xarel·lo (veremat manualment l’11 de setembre de 2018) de vinyes situades molt a prop del celler, a Can Rossell de la Serra, sobre sòls moderadament calcaris de textura franco-argilosa. La xarel·lo es va deixar macerar amb les pells durant dues hores. Per a la seva elaboració, fan una interpretació molt especial del mètode tradicional. La segona fermentació en ampolla es va realitzar amb el most propi en fermentació per la qual cosa no hi ha cap element afegit, ni sucre, ni llevats comercials, ni clarificadors, ni sulfits. Tampoc s’ha sotmès a cap procés de filtració ni d’estabilització per fred. Es tracta d’un vi escumós sense sulfits afegits amb 31 mesos de criança sobre les seves mares dins de l’ampolla. Tota la criança es va dur a terme amb tap de suro natural i el degollament es va fer de forma manual sense congelar. Producció de 4.749 ampolles.

NOTA DE TAST (Publicat a El Club de Agost 2021)
Bufadors Les Voranes Brut Nature 2018 té un especial color groc amb reflexos lleugerament rogencs i una bombolla molt petita que gairebé sembla una mousse a la copa. Al nas compren un ampli ventall d’aromes que va des de les mantegues a la mel, passant per la fruita seca, la poma al forn i un subtil record de pa d’espècies. Després d’uns minuts a la copa apareix un delicat perfum d’oliva verd, xocolata blanca i regalèssia negra. A la boca una bombolla finíssima acompanya el conjunt sense explosió, amb calma i tot acompanyat amb una fantàstica frescor de principi a fi. Llarg i delicat perfum de poma, fonoll i fleca. Un escumós molt especial ideal amb aperitius tota mena de peixos i carns blanques i formatges de pasta tova servit tant en copa tulipa com a la copa de champagne entre 8 i 10 ºC –a la Copa Riesling de la sèrie Veritas de Riedel )449/15) o Champagne Glass de la sèrie Veritas de Riedel (449/28), respectivament–. 

Bufadors Les Voranes Brut Nature 2018 vol ser la transparència més delicada d’una criança sobre les mares sense cap tipus d’intervenció”, expliquen Ton Mata i Encarna Castillo.