Root

Raül Bobet, enòleg i copropietari dels vins Ferrer Bobet al Priorat, va quedar impactat el 2001 amb les terres que va trobar en l’àrea del Pirineu de Lleida quan buscava terrenys que poguessin minvar els efectes del canvi climàtic de la vinya. L’any 2004 es van afegir al seu projecte dos socis profundament apassionats pel món del vi, Joaquim Molins Gil i Joaquín Pascuas Medel.
El lloc escollit és al terme municipal de Talarn, al Pallars. La finca, situada entre els 850 i els 1000 metres d’altitud, està envoltada d’una important massa boscosa, disposa d’una bona exposició solar i, a més compta amb una ermita i antics cups de fermentació de raïm picats a la pedra pels monjos Hospitalaris en el s.XII. Els sòls són pobres en matèria orgànica i baixos rendiments. Aquest fet unit a una climatologia continental, amb un elevat contrast tèrmic entre el dia i la nit, permeten obtenir vins d’altíssima qualitat.
La propietat disposa d’una superfície de 95 hectàrees –amb un elevat percentatge de boscos–, dels quals només s’han plantat 23 hectàrees amb vinya. Es troben les varietats cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, pinot noir, syrah, petit verdot, sauvignon blanc, riesling, sémillon i albariño. Tota la plantació es va realitzar amb elevades densitats i amb portaempelts i clons de baix rendiment. No utilitzen herbicides, insecticides ni fungicides, a excepció dels permesos per l’agricultura orgànica.
El celler ha estat el primer a utilitzar en tots els seus processos la transferència de calor-fred de l’energia geotèrmica en un esforç per minvar la despesa energètica i, com a conseqüència, també l’impacte ambiental. El disseny arquitectònic del celler permet utilitzar la gravetat en tots els processos d’elaboració. A més, disposa de la tecnologia enològica més avançada. Els raïms de la finca es veremen manualment i en petites caixes de 10 kg. El vi fermenta en dipòsits de diferents materials, des de la fusta fins a l’acer inoxidable, passant per la pedra (en els vells cups de pedra natural). Gràcies a la utilització d’aquests tres materials s’obtenen vins amb tons i matisos molt diferents i amb una gran complexitat aromàtica. La producció màxima ideal del celler serà elaborar en un futur, un nombre limitat a 6.000 caixes, totes elles fruit de les seves vinyes en propietat.

Vins del celler

Tipus d'ordenació
Set Ascending Direction
per pàgina
per pàgina
Verifica la teva edat per a gaudir dels vins i referències gurmet més exclusives