Château Faugères
Bordeus
33330 Saint-Étienne-de-Lisse. Bordeaux. France.
Any de fundació: 1823

L’any 2005 el suís Silvio Denz (Clos D’Agon a Catalunya, Château de Chambrun a Lalande de Pomerol i Tenuta Montepeleso a la Toscana) va adquirir el Château Faufères gràcies a les recomanacions del seu bon amic el comte Stephan von Niepperg. Amb la seva compra volia elevar al màxim els vins d’aquest celler a Saint-Émilion.

Château Faugères fou sempre un domaine familiar i està arrelat a Saint-Émilion des de mitjans del segle XVI. El celler està situat a 6 km de Saint-Émilion i disposa de 80 hectàrees situades en dues denominacions d’origen diferents: 49 hectàrees a Saint-Émilion i 31 en Côtes-de-Castillon. De la primera denominació elaboren el Château Faugères i Château Faugères cuvée Spéciale Péby i de Côtes-de-Castillon al Cap de Faugères. El nou propietari de seguida va adoptar noves mesures per posicionar els seus vins entre els millors de l’appellation: compra de vinyes en els millors emplaçaments, construcció d’un nou celler (inaugurada el setembre del 2009 dissenyada per l’arquitecte Mario Botta) i elaborant vins procedents de diferents parcel·les en petits dipòsits i bótes. Va introduir les últimes tecnologies vinícoles així com pràctiques sostenibles de viticultura natural i també va reduir els rendiments i ha optimitzat els assemblatges finals. Va contractar prestigiosos enòlegs consultors Michel Rolland i Stephan von Neipperg (Château Canon La Gaffelière, La Mondotte, Clos de l’oratoire...), que treballaven per primera vegada junts.

La verema es realitza manualment gràcies a un equip de més de 70 veremadors que esperen el moment òptim de maduresa del raïm per començar la seva recollida. Comencen amb les vinyes més joves, seguides del merlot, el cabernet franc i, finalment, el cabernet sauvginon. A l’entrada del celler hi ha diferents taules de selecció on un equip de més de 20 persones realitza una tria gra a gra del millor raïm.

El celler disposa de 30 dipòsits troncocònics d’acer inoxidable de 80 a 152 hl i 6 dipòsits de fusta de 50 hl que s’utilitzen per l’elaboració de la cuvée spéciale Péby. Compten amb un parc de bótes de més de 700 unitats de roure francès.