Domaine des Pedrix

Domaine des Pedrix
Borgonya
Traverse de Thuir 66300 Trouillas. Premeaux-Prissey
Any de fundació: 1996

Va ser el mateix Amaury Devillard qui el 1996 va recuperar unes velles vinyes abandonades al bell mig de la Côte de Nuits que estaven en perfecte estat i va fundar Domaine des Perdrix.
Les parcel·les del Domaine des Perdrix estan situades entre els pobles de Vosne-Romanée, Nuits-Saint-Georges i Flagey-Échézeaux, de les quals destaquen la vinya del 1er Cru Aux Perdrix que posseeixen gairebé en monopole en un 99% i una parcel·la a Échézeaux Grand Cru, concretament a Échézeaux du Dessus, just al centre del pendent d’aquesta prestigiosa vinya. A més d’aquestes dues parcel·les, també treballen al 1er Cru Les Terres Blanches, on conreen pinot noir i chardonnay, i el 1er Cru La Perrière, plantat amb pinot noir.
Els ceps tenen una edat mitjana de 35 anys i estan plantats a l’estil de Bourgogne, amb una densitat de 10.000 ceps/ha per tal d’afavorir la competència entre les arrels i el seu creixement en profunditat.
La data de verema es decideix amb una delicada mossegada al raïm fins que els pinyols cruixin. Si es trenquen sense deixar un sabor amarg al paladar, indiquen que ja està completament madur i a punt per veremar-se.
L’elaboració també la realitza seguint l’estil borgonyó, amb una verema manual i seleccionant els raïms sans a la seva arribada al celler, desrapant abans d’una maceració prefermentativa en fred. La fermentació comença de manera espontània i, un cop acabada, es manté en contacte amb les pells uns dies més per completar la seva extracció. La criança es realitza en bótes de roure durant 18 mesos, un 25% de les quals es renoven cada any.