Milsetentayseis / Vila Viniteca - Comprar vino Online Vilaviniteca.es | Vila Viniteca fundada 1932

Milsetentayseis

Milsetentayseis
Ribera del Duero
Fuentenebro
Any de fundació: 2018

Milsetentayseis és el nou projecte d'Alma Carraovejas en Fuentenebro (Burgos), on busca reinterpretar la Ribera del Duero des d'una de les zones més singulars i amb major altitud de la DO Ribera del Duero. El celler es basa en una vinya ancestral, varietats autòctones –albillo, monastrell, garnatxa, entre altres–, un clima extrem i un entorn únic. Milsetentayseis pren el seu nom de la característica més diferenciadora del celler: la seva altitud, 1076 metres. Una vinya vella que conviu amb noves plantacions dins d'un projecte integral de rehabilitació de parcel·les que posa en valor un paisatge d'una gran tradició vitivinícola.
Els sòls són calcaris –vermell argilencs i blancs –, molt pobres en nutrients que obliguen als ceps a donar el millor de si mateixos. Les restes de les antigues explotacions mineres –que conviuen en Fuentenebro amb l'activitat vitivinícola– li aporten als sòls la moscovita, el feldespat, el quars i la mica.
Per potenciar la màxima expressió del terroir, es realitza una elaboració per parcel·les, microvinificacions, fermentacions espontànies i amb llevats propis de la vinya.