Domaine Olivier Leflaive / Vila Viniteca - Comprar vino Online Vilaviniteca.es | Vila Viniteca fundada 1932

Domaine Olivier Leflaive

Domaine Olivier Leflaive
Borgonya
10, Place du Monument 21190 Puligny-Montrachet

La família Leflaive porta instal·lada a Puligny-Montrachet des del 1717. Fou Joseph Leflaive qui va fundar el Domaine Leflaive a principis del s. XX. Va comprar diverses parcel·les als millors Grands Crus del poble i també va decidir embotellar i vendre directament el seu propi vi. Amb la mort de Joseph el 1953 els seus fills es van fer càrrec del negoci, Joseph-Régis com a administrador i Vincent com a encarregat de la vinya i del celler. Olivier, fill de Joseph-Régis, es va incorporar el 1982 després d’haver-se dedicat a la música i a l’art a París.
El 1984 Olivier va rebre la petició d’un importador nord-americà d’elaborar vins de les denominacions més prestigioses de la Côte de Beaune: Meursault, Puligny-Montrachet i Chassagne-Montrachet. El celler familiar no podiar fer-se càrrec d’aquest repte i va ser aleshores quan Olivier va decidir fundar la Maison de négoce Olivier Leflaive et Frères juntament amb el seu germà Partick. El 1988 es va unir a l’equip Franck Grux, qui des d’aleshores s’ocupa de la direcció tècnica, mantenint la qualitat i l’estil de la casa anyada rere anyada.
Olivier Leflaive va ser un dels primers a reivindicar la importància de l’enoturisme i el 1997 va obrir el restaurant La Table d’Olivier Leflaive, que ofereix una àmplia oferta d’activitats relacionades amb el vi, i més tard, el 2006 va obrir un hotel de 4 estrelles situat en un edifici del s. XVII al cor de Puligny-Montrachet. Olivier va començar a pensar en cedir la direcció del celler i el 2010 va prendre la decisió de jubilar-se, tot i que segueix molt lligat al dia a dia del celler.
Són especialistes en vins blancs, que suposen un 85% del seu catàleg i que elaboren en unes 65 denominacions de tota la Bourgogne. Tenen més de 20 hectàrees en propietat repartides entre alguns dels terroirs més prestigiosos: Chevalier-Montrachet Grand Cru, Bâtard-Montrachet Grand Cru, Puligny-Montrachet 1er Cru Les Pucelles, Puligny-Montrachet 1er Cru Les Folatières, Meursault 1er Cru Blagny Sous le Dos d’Âne, entre d’altres.
L’equip tècnic del celler controla la majoria de parcel·les d’on compra raïm pels seus vins de négoce i s’encarrega de la seva verema manual i del transport al celler. Tant la fermentació com la criança dels vins blancs es realitza en la majoria dels casos en bótes de roure, durant uns 16 mesos, utilitzant un 20% de fusta nova que pot arribar al 30% en el cas dels Grands Crus.s dels Grands Crus.