Traslanzas

Traslanzas
Cigales
47194 Mucientes. Valladolid.
Any de fundació: 1998

El celler fou fundat l’any 1998 amb l’objectiu principal d’elaborar un gran vi negre sota la denominació d’origen Cigales. El projecte, capitanejat pels enòlegs-assessors Ana Martín i Pepe Hidalgo (Guitián, Itsasmendi, Palacio de Fefiñanes, Condes de Albarei,...). És una societat en la qual tots ells estan relacionats amb el món del vi i també per la família Pinacho Gómez, propietaris de la vinya de la qual s’elabora el vi.

El nom Traslanzas correspon al d’una finca de 15 “aranzadas” (3 hectàrees) situada al terme municipal de Mucientes (Valladolid), a uns 800 metres d'altitut i plantada amb la negra del país l’any 1945 per D. Aurelio Pinacho. La zona es caracteritza per un clima continental d’influència atlàntica amb marcats vents del sud-oest (abregos) i una pluviometria d’uns 400 mm anuals. La temperatura mitjana anual és d’uns 12ºC, amb màximes de 36ºC a finals de juliol i mínimes de 6ºC al mes de gener. És important remarcar el gran gradient tèrmic entre el dia i la nit durant els últims mesos de maduració, afavorint de manera notable la síntesis de ponifenols en els grans de raïm. El sòl té una roca mare del Pliocè que ha evolucionat cap a sòls calcaris sobre material consolidat, amb horitzó d’humus poc desenvolupat. El terreny presenta una gran quantitat de còdols que incrementen la profunditat del sòl i milloren la maduració del raïm.

La vinya està orientada al sud, en una mitja vessant, on les plantes es troben refugiades pel nord, per l’est i per l’oest. Els ceps estan conduïts en vas en un marc de plantació de 2,5x2,5 m i amb rendiments inferiors a un kg de raïm per cep.

 • Vins de celler
  1. Traslanzas 2015

   20,50 €

   Elaborador: Traslanzas / Format: 75 cl / País: Espanya / Zona: Cigales / Tipus: Vi Tranquil / Color: Negre / Grau alcohòlic: 14,5

   20,50 €
   123,00 €