Viader

Viader
Califòrnia
94576 Deer Park. California.
Any de fundació: 1986

Delia Viader va fundar el celler el 1986 quan es va desplaçar al ranxo del seu pare a Napa Valley. Filla d'un diplomàtic argentí amb descendència catalana, es va doctorar en filosofia i més tard va realitzar diversos estudis a la Universitat de Berkeley i Davis. El mateix any va plantar els primers ceps, utilitzant empelts de Spottswoode, uns cabernets molt sol·licitats a la regió. El 1989 van elaborar la primera collita amb un assemblatge inusual a Califòrnia, 40% cabernet franc i la resta cabernet sauvignon.

El celler està situat a uns 396 metres sobre el nivell del mar als vessants d'Howell Mountain, a uns 4 quilòmetres al nord-est de Santa Helena. El paratge és espectacular i únic. A peu de les vinyes hi ha un bell llac que il·lustra un marc de somni envoltat de boscos. Les plantacions en emparrat recorren la vessant de la muntanya -32% de desnivell- de dalt a baix. El sòl és d'origen volcànic molt evolucionat que assegura un bon drenatge i obliga a la planta, en una mesura justa, a oferir millor fruita. L'exposició de la vinya està garantida i potenciada per l'efecte refractari de l'aigua del llac, duplicant així l'efecte de la llum i la seva influència sobre la maduració del raïm.

La filosofia de Delia és respectar l'expressió de la planta i del terrer, buscant sempre un equilibri natural entre els dos. És per això que practica un cultiu totalment orgànic, sense ús de pesticides i llaurant a mà el camp. La conducció de la vinya és d'estil bordelès, amb una densitat de plantació de 6500 peus per hectàrea. Un total de 12 hectàrees conreades amb cabernet sauvignon (6 ha), cabernet franc (3.6 ha), syrah (2 ha) i petit verdot (0.4 ha) amb baixos rendiments. La influència de Bordeus no només es deixa veure en la seva vinya, també en els seus vins quan han envellit, evocant especialment els Saint-Emilion. Aquest corrent reivindicada per Delia i particularment única a Napa Valley va ser molt criticada en els seus inicis quan tothom estava obsessionat amb els vins 100% cabernet. Actualment, Alan, fill de la Dèlia i titulat per UC Davis, dirigeix el celler amb l'ajuda de Michel Rolland que col·labora amb Viader a títol de consultor. A Califòrnia els seus vins són reconeguts per la seva definida personalitat. L'any 2001 Delia va iniciar una nova aventura a Bolgheri (Toscana) amb Stefano Gagliardo, elaborador a La Morra (Piemonte). Un projecte de 8,1 hectàrees a la costa mediterrània, en una zona on la merlot sembla haver trobat unes perfectes condicions.

 • Vins de celler
  1. Viader 2013

   240,00 €

   Elaborador: Viader / Format: 75 cl / País: Estats Units / Zona: Califòrnia / Subzona: Napa Valley / Tipus: Vi Tranquil / Color: Negre / Varietat: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon / Grau alcohòlic: 14,9

   240,00 €
   1.440,00 €