Empreses del grup / Uvas Felices / Uvas Felices / Vila Viniteca - Comprar vino Online Vilaviniteca.es | Vila Viniteca fundada 1932

Uvas Felices

Vila Viniteca participa en diferents projectes vitícoles en associació amb alguns dels elaboradors més reconeguts de la geografia espanyola. Aquests vins i caves els distribuïm en exclusiva a nivell nacional i internacional.

CA N'ESTRUC. DO Catalunya

La finca Ca N'Estruc –lligada al món del vi des del 1548– està situada a la falda de la muntanya de Montserrat, al terme municipal d'Esparreguera (Barcelona). Francisco Martí cultiva les 22 ha de vinyes en propietat, situades a 165 m d'altitud. Compta amb un microclima específic i resguardat dels freds vents del nord, amb estius frescos i hiverns temperats i una temperatura mitjana anual de 14,1ºC. Les plantacions estan perfectament orientades per optimitzar l'efecte del sòl. Disposa de dipòsits de 2.500 L, 2.700 L, 5.000 L, 10.000 L i 20.000 L d'acer inoxidable, amb temperatura controlada, fan que sigui possible vinificar els mostos de les diferents vinyes, classificades tant per edat com per varietat i elaborar-los per separat fins el moment dels assemblatges finals. Utilitzen bótes de roure francès i americà, dels boters Dargaud & Jaegle, Demptos, Boutes, Nadalie, entre d'altres, amb capacitats de 225 L, 300 L y 500 L i diferents graus de torrats. Elabora els vins joves Ca N'Estruc blanc, rosat i negre a més de Ca N'Estruc Xarel·lo i els vins de criança Idoia blanc, Idoia negre, L'Equilibrista Blanc, L'Equilibrista Negre i una cuvée limitada, L'Equilibrista Garnatxa. + informació

L'ORIGAN. DO Cava

En Manel Martínez, amb l'ajuda del seu fill Carlos, iniciaren el projecte L'Origan, un exclusiu i distingit cava que té els seus orígens el 1906. Aquest any es construïren les primeres caves subterranis, al nucli urbà de Sant Sadurní d'Anoia, que donaren lloc a una de les primeres empreses vitivinícoles del sector. La cava disposa de 1.286 m2, dels quals 928 són passadissos subterranis amb sostres de volta. Realitzen l'assemblatge del vins base fermentant en bótes de roure. Les condicions naturals que estan sota terra permeten mantenir una temperatura estable de 18ºC, una absoluta foscor, absència total de sorolls i vibracions, perquè els futurs caves envelleixin en perfectes condicions. Un dels corredors subterranis està dedicat exclusivament a la guarda de diferents anyades de vins varietals i assemblatges en ampolla magnum i que s'utilitzaran per propers tiratges. L'any 2010 apareix Aire de L'Origan brut nature, un cava millesimé. + informació

EL PERRO VERDE. DO Rueda

Després de treballar a diferents cellers, Ángel Lorenzo Cachazo, fill d'una família sempre vinculada a la vinya i al vi, posa en marxa el seu propi Celler el 1987. L'any 2005, juntament amb els seu fill Javier, comença a a elaborar El perro verde. El sòl és poc compacte, solt i amb força pedra, amb un alt percentatge calcària. El clima de la zona és continental d'influència atlàntica. La pluviometria és de 300-500 mm anuals, amb una mitjana de 2.544 hores de sol a l'any, 24,6ºC de temperatura mitjana durant el cicle vegetatiu i oscil·lacions tèrmiques en període de maduració que van 11ºC durant la nit als 27ºC durant el dia. El raïm prové en un 25% de Rodilana, un 25% de Bobadilla del Campo i un 50% de “El Sotillo” de Pozáldez. Les vinyes -entre 700 y 800 m-, tenen densitats de plantació que van des dels 1.600 als 2.500 ceps/ha, estan conduits en espatlleres i amb poda guyot, i els rendiments oscil·len entre els 9.000 i els 9.500 kg/ha. 100% verdejo, amb una visió fresca, cristal·lina i vibrant. + informació

FENOMENAL. DO Rueda

L'últim projecte de la família Cachazo per a Uvas Felices. Els raïms provenen de vinyes de sòl calcari. El clima de la zona és continental d'influència atlàntica. La pluviometria és de 300-500 mm anuals, con una mitja de 2.554 hores de sol a l'any, 24,6ºC de temperatura mitjana durant el cicle vegetatiu i oscil·lacions tèrmiques en període de maduració que van dels 11ºC durant la nit als 27ºC durant el dia. Fenomenal 2012 es un ensamblaje de verdejo amb una mica de viura. El verdejo prové de Bobadilla del Campo i la viura de diferents parcel·les situades a La Seca. + informació

EL JARDÍN DE LUCÍA. DO Rías Baixas

Projecte iniciat el 2009 juntament amb Eulogio Pomares Zárate de Bodegas Zárate. És una selecció d'albariño procedent de petits minifundis de 20 viticultors pertanyents a “Val do Salnés”, a la Denominació d'Origen Rías Baixas. L'edat mitjana de les vinyes és de 17 anys i estan situades als ajuntaments de Cambados i Ribadumia, en una subzona que es caracteritza pel seu cima temperat i humit i per sòls poc profunds i arenosos, que el configuren com a ideal per al cultiu d'aquesta varietat. La verema es realitza manualment, en caixes individuals de 16 kg, després de nombrosos controls de maduració i realitzant una selecció dels millors raïms. En la seva elaboració s'utilitza la tecnologia més avançada amb l'objectiu d'elaborar un vi on hi ressaltin els aromes primaris varietals de l'albariño. + informació

SOSPECHOSO. VT Castilla

Marcos Eguren forma part de la quarta generació d'una família de Rioja arrelada a la Sonsierra. El seu besavi Amancio va començar a vendre pels pobles del voltant el vi que elaborava de les seves vinyes, i el seu pare Guillermo fundà el 1957 el celler Sierra Cantabria. El 1978, y després d'estudiar enologia a Madrid, s'incorpora a l'empresa familiar, que actualment s'encarrega de dirigir juntament amb el seu germà Miguel i el seu cunyat Jesús. Avui compten amb tres cellers a Rioja (Sierra Cantabria, Señorío de San Vicente i Viñedos de Páganos) i estan acabant de construir un quart (Viñedos Sierra Cantabria). També tenen el celler Dominio de Eguren on elaboren vins a Castilla, y la seva darrera novetat a Toro el Celler Teso La Monja. Més de 140 hectàrees pròpies a Rioja i altres 140 a Toro. Sospechoso és la darrera novetat de la família Eguren a Castilla amb Uvas Felices. Un únic vi vestit amb sis sospechosos diferents, en negre, blanc i rosat. + informació

VENTA LAS VACAS. DO Ribera del Duero

Projecte iniciat el 2009. Juan Carlos Vizcarra elabora aquest vi monovarietal de tinta del país a partir de les finques Tras de San Pedro i Las Arras, a la província de Burgos. Aquestes vinyes, de 15 anys d'edat, ocupen 7 hectàrees de terreny argil·localcari amb un sistema de conducció en espatllera i amb una producció de 4.500 kg/ha. La verema té lloc durant el mes d'octubre i es realitza manualment amb una exhaustiva selecció dels millors raïms. Al celler passa per cinta de selecció i es procedeix a una selecció gra a gra. Premaceració en fred durant 5 dies a 12ºC per a la seva posterior vinificació en dipòsits d'acer inoxidable de 16.000 litres i fermentació en bótes noves, d'un i dos vins. Roman 12 mesos en bótes de 225 i 400 litres i, finalment, 2 mesos de repòs en depòsits previs al seu embotellament. + informació

PAISAJES. DOCa Rioja

Paisajes és un projecte iniciat el 1998 a la Rioja. Amb el coneixement de la vinya de Miguel Ángel de Gregorio (Finca Allende) i la seva experiència com a elaborador de grans vins, es van seleccionar diverses finques de diferents pobles i viticultors per buscar vins molt particulars i que fossin el reflex d'un lloc. Des del principi i al llarg de les 13 collites vinificades, la filosofia de Paisajes ha estat la recerca de terrers únics i elaboracions delicades per aconseguir vins fragants i fins, defugint d'estils on predomini la fusta o l'extracció. Vins per gaudir a la taula, alguns des del tercer any després de la verema i altres amb un afinament més llarg en ampolla. Tots segueixen la petjada del terrer. Tots els vins són una mirada al paisatge. Paisajes Valsalado aglutina les 4 diferents varietats -de 57 a 60 anys d'edat- plantades aleatòriament en una hectàrea d'argila i grava, situada al terme de Logroño. Paisajes La Pasada prové d'una finca a Briones plantada amb ceps de tempranillo -de 57 a 60 anys d'edat- sobre un sòl de grava i argila. Paisajes Cecias prové d'un finca de 2,4 ha plantades amb una fantàstica garnacha de 85 anys. El sòl és una combinació de margues calcàries i restes de pissarra.

LA LOCOMOTORA. DOCa Rioja

Miguel Ángel de Gregorio Sánchez és un personatge clau a La Rioja. Es traslladà als 9 mesos d'edat de La Mancha, on va néixer, a La Rioja, on el seu pare treballaria com a responsable de les vinyes a l'emblemàtic celler Marqués de Murrieta. Després d' estudiar agrònoms i cursar nombrosos masters a Madrid, en 1989 comença a elaborar a La Rioja. En 1997 decideix dedicar-se al 100% al seu projecte personal: Finca Allende. Las primeres anyades les elaborà en un antic celler del s.XVII que va llogar en Briones. Es trasladà a un altre de San Asensio, fins que l'any 2002 finalitzà les obres del seu nou Celler-palau a Briones. Des dels primers Allende 1995 o Avrvs 1996, que trencà esquemes, ha anat guanyant saviesa. El 1998 inicià el projecte Paisajes amb Uvas Felices, embotellant vinyes singlares. La Locomotora és el darrer projecte de Miguel Ángel de Gregorio amb Uvas Felices a Rioja, fidel a l'estil clàssic-contemporani d'elaborar vins de llarga guarda, les seves ampolles irradien una energia molt especial. La Locomotora Crianza és 100% tempranillo amb 12 mesos de criança en bótes de roure francès i La Locomotora Reserva Limitada roman 24 mesos en bótes noves de roure francès. + informació

VIÑA AL LADO DE LA CASA. DO Yecla

VIÑA DETRÁS DE LA CASA. DO Yecla

Viña al lado de la casa és un projecte iniciat el 1999 a Yecla amb la família Castaño. En una visita a Bodegas Castaño el 1999 vam degustar tres bótes excepcionals de monastrell 1998 que formaven part de petits assaigs que la família Castaño realitza a cada collita. Apassionats i sorpresos per la particularitat del vi, els vàrem demanar que ens l'embotellessin en exclusiva. Així, amb poc més de 2.000 ampolles, naixia fa 13 anys la primera collita de Viña al lado de la casa. A les següents collites, i ja pensant en consolidar un projecte diferenciat, es vinificaren i criaren petits lots de cabernet sauvignon, syrah i garnatxa tintorera que s'incorporarien a la monastrell. Amb la collita 2001 apareixia Detrás de la casa. Aquest vi s'elabora amb els millors vins que no formen part de l'assemblatge final de Viña al lado de la casa, però que per la seva excel·lent qualitat i personalitat es va decidir embotellar a part. Lots de syrah, tintorera,... que depenent de l'anyada es realitza l'assemblatge o s'embotellen com a monovarietals. L'any 2004 la família Castaño i Uvas Felices compren una finca de 14 ha al paratge “Las Gateras” a Yecla. Actualment compten amb unes 45 ha plantades en vas, majoritàriament amb monastrell i una mica de syrah i garnacha tintorera. + informació

EL HOMBRE BALA. DO Vinos de Madrid

LA MUJER CAÑÓN. DO Vinos de Madrid

REINA DE LOS DESEOS. DO Vinos de Madrid

Projecte iniciat el 2010 amb els enòlegs/viticultors del Comando G. Actualment Fernando García (Bodegas Marañones) i Daniel Gómez Jiménez-Landi (Bodegas Daniel Landi) elaboren dos vins de vinyes velles de garnacha a la Sierra de Gredos. Amb edats compreses entre els 50 i els 90 anys d'edat, es seleccionaren 4 finques de 3 pobles diferents situats a l'oest de Madrid: Cadalso de los Vidrios, Cenicientos i Rozas de Puerto Real. La verema de cada finca comença en el moment òptim de maduració; essent més primerenca la de “El Hombre Bala” (del 20 de setembre a mitjans d'octubre), i una mica més tardana per a La Mujer Cañón (segona quinzena d'octubre). La maceració dura una mitjana de 30 dies a baixa temperatura i la fermentació es realitza en bótes i tines de fusta a temperatura controlada. Finalment, una criança en bótes de diferents mides amb la finalitat de buscar profunditat, complexitat i equilibri. Són vins que reflexen els diferents caràcters de la garnatxa conreada a la serra. El Hombre Bala + informació La Mujer Cañón + informació Reina de los Deseos + informació

Cellers d'Uvas Felices