La Teca

La Teca

La botiga de gastronomia Vila Viniteca –La Teca– és reconeguda com una de les botigues gourmet millor assortides de Barcelona i referenciada com una visita imprescindible per nombroses guies de Barcelona o publicacions del prestigi de The New York Times o Monocle.

Fundada el 1932 al carrer Agullers nº 9 pels avis dels actuals propietaris, el que va començar sent una tradicional botiga d'ultramarins on es venia a granel fruita, oli, sucre i mel i en què a més ja es servia a restaurants i hotels de la zona vi, licors, caves, fruites i verdures, és avui dia una de les botigues de referència on trobar productes gastronòmics d'alta qualitat. Un establiment modern amb una impressionant selecció de formatges, pernils, embotits, conserves i tot tipus de productes delicatessen que conserva l'encant de l'antic botiga de queviures.

Comptem amb una impressionant selecció de més de 350 formatges artesanals -entre els quals destaquen petits elaboradors de tot el món- en estoc, que afinem personalment; pernils i embotits d'excepcional qualitat, i olis i conserves úniques.

Disposem d'una zona de degustació per gaudir dels exquisits productes de la botiga maridats amb vins i caves, i una antiga cava -datada del S.XIV- per a grups reduïts, on gaudir en la intimitat d'un dinar en família o amics. Un equip d'experts professionals assessora i recomana als clients, i continua buscant nous productes que sorprenguin als paladars més exigents.

També realitzem cursos de tast de formatges, pernils i maridatges.

Cada Nadal oferim el menú de les estrelles, un menú molt especial, per gaudir a casa, elaborat per alguns dels més afamats xefs de restaurants guardonats amb estrelles Michelin.

El nostre horari és de dilluns a dissabte de 8.30 a 20.30h. No tanquem al migdia.
Per a la seva major comoditat, servim a domicili.

PRODUCTES GASTRONÒMICS

El catàleg de Vila Viniteca es caracteritza per una acurada selecció de productes gourmet de màxima qualitat. El treball en estreta col·laboració amb els diferents productors i elaboradors ens ajuda a tenir una àmplia selecció de formatges artesanals i embotits ibèrics d'excepcional qualitat; una singular oferta de conserves úniques; olis d'oliva verge de les millors almàsseres; verdures i fruites fresques, i una acurada selecció d'arrossos, pasta, galetes, xocolates, espècies ... i complements per a enriquir els millors plats.

FORMATGES
Una gran exposició amb més de 350 tipus diferents de formatges artesanals en estoc. La majoria elaborats amb llet crua, de diferents països i procedències, en el just punt de afinat. L'impressionant assortiment en contínua rotació i amb especial atenció als millors formatges de temporada, al costat de les condicions idònies de les nostres dues caves de maduració i afinat, fan de Vila Viniteca un dels establiments millor assortits i especialistes en formatges de Barcelona. Una completa i exclusiva selecció de formatges de vaca, cabra i ovella, de tots els racons del món, alguns d'ells elaborats per petits productors que elaboren unitats molt limitades, i que afinem acuradament a les nostres cambres de maduració i afinat.
Un equip d'experts professionals aconsellen als nostres clients, expliquen les diferències entre els formatges per a una encertada elecció, sobre com maridar-i acompanyar-los amb altres productes, i sobre la seva conservació i presentació.
Vila Viniteca és reconeguda per proveir de formatges alguns dels restaurants gastronòmics més prestigiosos i hotels d'Espanya, assessorant-los en l'elaboració de les cartes de formatges i formant al seu personal perquè treguin el màxim "benefici" dels formatges.

Realitzem tasts i degustacions a les nostres instal·lacions i també per a clients, en restaurants, hotels, fires i esdeveniments.

PERNILS I EMBOTITS
A Vila Viniteca trobareu els millors pernils i embotits. Per peça o al tall, disposem dels millors marques representants de les diferents Denominacions d'Origen: Salamanca, Extremadura, Vall dels Pedroches, Huelva, Sevilla, .. Anyades especials de pernils Joselito com la Gran reserva 2005 o reserva personal 2002 i edicions limitadíssimes de Pernils Maldonado. Presa Ibèrica, embotits de Llania o d'Els Casals o la mítica Llonganissa Sendra.

Realitzem tasts i degustacions a les nostres instal·lacions.

OLIS
Una àmplia representació d'olis verges d'oliva de petits elaboradors d'altíssima qualitat de les millors zones d'Espanya o Itàlia.

CONSERVES
Una radical selecció de llaunes amb les millors verdures de la Catedral i les millors conserves de marisc d'empreses emblemàtiques com La Brúixola o Paco Lafuente. D'alguns productes com les cloïsses disposem d'una limitada reserva d'anyades.

DEGUSTACIÓ
Vila Viniteca compta amb una zona de degustació on assaborir qualsevol dels productes de la botiga, en un ambient tranquil i relaxat, aconsellats pels nostres professionals i sommeliers, capaços de sorprendre els paladars més exigents amb els maridatges més suggerents. Una bona oportunitat per degustar els productes de la botiga i poder adquirir-los després. Destaca la selecció exclusiva de pans elaborada per la veïna Fleca Vilamala. Pans excepcionals d'espelta, kamut o rústic.

LA CUINA DE LES ESTRELLES
Des de l'any 2006, cada Nadal Vila Viniteca reuneix 4 grans cuiners i amics amb estrella Michelin per elaborar un menú nadalenc que els nostres clients poden gaudir a casa seva. Un entrant, canelons, una au rostida i unes postres. D'aquesta manera, acostem als clients la cuina dels grans xefs, que l'elaboren en les cuines dels seus restaurants i els venem a la nostra botiga refrigerats o congelats. Es poden adquirir els menús complets o bé els plats per separat. Un forma còmoda i deliciosa de celebrar les Festes Nadalenques, gaudint a casa del menjar de 4 grans xefs.
Han realitzat La cuina de les Estrelles els següents xefs:

  • 2018: Francesc Rovira (Fonda Xesc - Gombrèn, Girona), Sílvia Hofmann (Restaurant Hofmann - Barcelona), Sergio i Javier Torres (Cocina Hermanos Torres - Barcelona), Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar - Barcelona)
  • 2017: Albert Sastregener (Bo.TiC - Corça, Girona), Joel Castanyé (La Boscana - Bellvis, Lleida), Fran López (Villa Retiro - Xerta, Tarragona), Albert Adrià (Tickets - Barcelona)
  • 2016: Xixo Castaño (Malena - Granollers, Lleida), Fina Puigdevall (Les Cols - Olot, Girona), Albert Raurich (Dos Palillos - Barcelona), Romain Fornell (Caelis - Barcelona)
  • 2015: Jordi Esteve (Nectari - Barcelona), Sergio Humada (Via Veneto - Barcelona), Ramon Freixa (Ramon Freixa - Madrid i Barcelona), Jordi Roca (Rocambolesc - Girona)
  • 2014: Víctor Quintillà (Lluerna - Santa Coloma de Gramenet), Oriol Rovira (Els Casals - Sagàs), Fermí Puig (Fermí Puig - Barcelona) i Artur Martínez (Capritx - Terrassa).
  • 2013: Jean Louis Neichel (Neichel - Barcelona), Carles Gaig (Gaig - Barcelona), Nandu Jubany (Can Jubany - Calldetenes, Osona) i Marc Gascons (Els Tinars - Llagostera, Girona)
  • 2012: Quim Casellas (Casamar - Llafran, Girona), Fran López (Torreó de l'Indià - Xerta, Tarragona), Jordi Juncà (Ca l'Enric - Vall de Bianya, Girona) i Oriol Ivern (Hisop - Barcelona)
  • 2011: Xavier Franco (Saüc - Barcelona), Jordi Cruz (Àbac - Barcelona / L'Angle - Sant Fruitós de Bages - Barcelona), Diego Campos (Rincón de Diego - Cambrils, Tarragona) i Pere Arpa (Ca l'Arpa - Banyoles, Girona)
  • 2010: Paco Pérez (Miramar – Llançà, Girona), Javier y Sergio Torres (Dos Cielos – Barcelona), Àngel Pascual (Lluçanès – Barcelona) i Jordi Artal (5 Sentits – Barcelona)
  • 2009: Fina Capdevila (Les Cols – Olot, Girona ), Carles Tejedor (Via Veneto, Barcelona), Joan Bosch (Can Bosch – Cambrils, Tarragona) i Jordi Herrera (Manairó – Barcelona)
  • 2008: Carles Abellán (Comerç 24 – Barcelona), Xavier Pellicer (Àbac – Barcelona), Oriol Rovira (Els Casals – Sagàs, Berguedà) i Jordi Vilà (Alquímia – Barcelona)
  • 2007: Sergi Arola (Arola – Barcelona), Carles Gaig (Gaig – Barcelona), Nandu Jubany (Can Jubany – Calldetenes, Barcelona) i Mey Hofmann (Hofmann – Barcelona)
  • 2006: Romain Fornell (Caelis – Barcelona), Jean Luc Figueras (Jean Luc Figueras – Barcelona), Fermí Puig (Drolma – Barcelona) i Ramon Freixa (El Racó d'en Freixa – Barcelona).