SELECCIÓ NÚM. 305, OCTUBRE DEL 2020

"VINS DE CATALUNYA"

Can Ràfols dels Caus Gran Caus Blanc 2018
Oller del Mas Petit Bernat Negre 2019
Còsmic Gratitud Cabernet Franc 2018
Mineral del Montsant 2018
Tomàs Cusiné Geol 2017
Alcor 2013

Preu especial socis d'“El Club”: 89,95€

 

El Club d’octubre és una selecció de sis cellers de Catalunya que són una referència a les seves respectives zones. El blanc més universal i longeu de Carlos Esteva, al seu celler Can Ràfols dels Caus al Massís de Garraf; el vi negre inicial de Frank Margenat a la seva històrica finca del Pla de Bages; la visió particular de la cabernet franc del Baix Penedès de Salvador Batlle, un jove que treballa en biodinàmica i sense afegir sulfits; l’aposta de Xavier Cepero pel Montsant; el vi negre de referència de Tomàs Cusiné a Costers de Segre; i el vi negre més accessible de Jordi Castellví a Hostalets de Pierola, als peus de la muntanya de Montserrat.

Quatre vins negres i dos blancs sorprenents per acompanyar la cuina de tardor o deixar reposar uns mesos al vostre celler personal. Una magnífica selecció valorada en 92,70€ i que oferim als nostres socis al preu de 82,95€. 

CAN RÀFOLS DELS CAUS. DO PENEDÈS
El 1979, Carlos Esteva va decidir instal·lar-se a la finca del seu avi, Can Ràfols dels Caus, amb una història que es remunta a l’època romana. La seva intenció era regenerar les vinyes i introduir noves varietats i formes de cultiu al Garraf. De manera que, a les seves 90 hectàrees de vinya, repartides esglaonadament als pendents del massís, va plantar fins a 25 varietats diferents com xarel·lo, cabernet sauvignon, merlot, chenin blanc, pinot noir i incrocio manzoni, entre d’altres. La finca, al Parc Natural del Massís del Garraf, se situa a 300 metres d’altitud, així que des de les parcel·les La Calma o El Rocallís –les més altes– s’albira el mar. Una localització que resulta clau per tal d’obtenir raïms sans i protegits de l’aire humit característic de les zones properes a la Mediterrània, i també resguardats de les pedregades de l’Ordal i del Prelitoral. Els dies calorosos la mar ofereix una brisa que refresca i permet que les plantes finalitzin el seu cicle vegetatiu arribant a una maduració completa. De la mateixa manera, les temperatures que s’assoleixen durant el període final de maduració –entre els 14ºC i els 38ºC– permeten que la concentració de sucres i la maduresa polifenòlica augmentin lentament.
Estem parlant d’una espectacular propietat de 750 hectàrees, que inclou la finca adjacent que es va adquirir el 2004 per evitar la instal·lació d’una pedrera, dividida en 90 hectàrees de vinyes, dues d’oliveres i una d’ametllers, mentre que la resta és bosc amb plantes endèmiques, matoll i pedra. El sòl està format per estrats de calcàries dolomies sobre subsòls de roques dolomies i argiles blanques, blaves i roses. La zona és càrstica, dominada per avencs, coves, teixoneres i infinitat de penyateres. En general, es tracta d’un sòl poc profund d’uns 40 cm i amb continguts de fins a un 40% de calç activa, trets que limiten la producció. Donat l’origen marí de la zona, també hi ha nombrosos tipus de fòssils en algunes parcel·les que aporten un gran nombre de microelements i minerals.
Només es llaura a l’hivern i no es prescindeix de l’herba, ja que fixa el sòl i afavoreix la fauna i insectes de la zona. La poda és curta, així que únicament es deixen aquells borrons que el cep pugui desenvolupar satisfactòriament. La verema és exclusivament manual i el raïm, des de que es recull fins que arriba al celler, triga tot just 15 o 20 minuts, evitant així qualsevol oxidació, pèrdua de turgència o fermentació incontrolada.
El 2008 es va inaugurar la primera fase (vinificació i sala de barriques) del celler actual, mentre que la segona (embotellat i cava de criança en ampolla) es va acabar el 2016, deixant un espai presidit per una falla natural del terreny que deixa al descobert una impressionant paret vertical. Quan Carlos Esteva es va aventurar a construir-la per donar més espai a les tines i les ampolles, i també més funcionalitat per poder treballar, sobretot en les microvinificacions. El celler està incrustat completament a la roca mare del Garraf, per la qual cosa la seva harmonia amb el paisatge és total. A més, està projectat a diferents nivells per tal de facilitar la vinificació del vi per gravetat. Disposen de tines amb diferents capacitats per vinificar per separat diferenciant parcel·les, edats, maduresa, varietats, etc. Amb tot això, Esteva vol brindar vins amb bona capacitat d’envelliment, fins, amb una llarga criança en ampolla i que transmetin la fruita, el terrer i el treball del viticultor.
La filosofia de Gran Caus està fortament marcada per la personalitat de Carlos Esteva i la seva admiració pels grans vins francesos. Busca sempre l’elegància i l’equilibri en els seus vins amb la mínima intervenció al celler (fermentació amb llevats autòctons i fermentació malolàctica sense inoculació de bacteris làctics) i fugint dels excessos (de maduració, d’extracció i d’ús de la fusta) de manera que s’expressi tot el caràcter del Massís del Garraf.

Can Ràfols dels Caus Gran Caus Blanc 2018 és un assemblatge format per un 50% de xarel·lo de ceps vells  de més de 65 anys, un 30% de chenin blanc de ceps plantats a una altura de 350 metres sobre el nivell del mar i un 20% chardonnay de ceps d’uns 25 anys. Després de la verema manual, els raïms es van desrapar i cada varietat va fermentar per separat en dipòsits d’acer inoxidable. En acabar, es va realitzar l’assemblatge i es va criar en ampolla durant 2 anys.

Can Ràfols dels Caus Gran Caus Blanc 2018 té un bonic color daurat pàl·lid, molt límpid i brillant. Al nas és molt refinat, amb el perfum de fruites blanques madures com l’albercoc i un punt cítric de pell de llimona. Amb el temps van apareixent notes d’herbes aromàtiques que recorden el romaní fresc i el fonoll juntament amb espècies com la nou moscada i un toc lleugerament torrat. A la boca és ampli i voluminós, amb una textura sedosa que embolcalla el paladar i acaricia la llengua i una frescor vivaç que el fa sàpid i plaent. El final ve marcat per persistents notes de fruites blanques, brioix i un subtil record salí. Un gran blanc per gaudir des d’ara i en els propers 10 anys. Ideal per acompanyar plats de peix amb salses cremoses, marisc a la brasa, aus guisades, arrossos i formatges de cabra o ovella cremosos. Servir entre 8 i 12ºC a la copa Oaked Chardonnay de la sèrie Veritas de Riedel (6449/97) o la copa Viognier de la sèrie Veritas de Riedel (6449/05).  

Gran Caus Blanc va sortir a principis dels anys vuitanta, potser és el vi blanc que més em ve de gust beure del meu propi celler. És rectilini, aprecio la seva estructura i complexitat, però sobretot la seva finesa, que és la seva característica principal”, afirma Carlos Esteva.

OLLER DEL MAS. DO PLA DE BAGES
Amb les seves 600 hectàrees de terrenys, oliveres, cereals, bosc i vinya, i els seus 1.000 anys d’història, Oller de Mas s’ha convertit en un dels referents de la DO Pla de Bages. La finca està situada entre la muntanya de Montserrat i el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac (Barcelona) i està dirigida per la 36a generació de la família Margenat. Va ser el 2003 quan va començar una nova etapa vinificant i embotellant a la propietat, on també es troba una masia medieval fortificada del segle X.
Les seves 60 hectàrees de vinya –on donen gran importància a les varietats autòctones– gaudeixen d’un clima amb una important variació de temperatures entre el dia i la nit, que afavoreix una òptima maduració del raïm i del seu potencial aromàtic. Cultiven les varietatsautòctones picapoll blanc, picapoll negra i les tradicionals mandó, sumoll, malvasia, samsó i macabeu, juntament amb merlot, syrah, cabernet franc i cabernet sauvignon. A les seves vinyes es practica una viticultura ecològica certificada pel Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE). I, a més, compta amb el certificat de petjada de carboni que l’acredita com el primer celler de Catalunya i la tercera del món amb les emissions de carboni més baixes (0,7 grams per litre).
Com a curiositat, “Oller” significa “el que fa olles”, per aquest motiu a l’escut de la família (i també al logotip del celler) apareixen tres olles d’or. De fet, enmig de les vinyes hi ha un forn de pedra seca de segle XIII que han tornat a encendre per tornar a fabricar olles amb la terra de la finca.

Oller del Mas Petit Bernat Negre 2019 és un assemblatge de cabernet franc, syrah, merlot, picapoll negre i sumoll de les parcel·les Pocsicull, President, Rajadell, Forn, Simulacre, Nàger, Margenat i Tria, cultivades en ecològic i amb una edat mitjana de 18 anys. Conduïdes en Royat doble i Royat simple, creixen sobre sòls francoargilosos amb nivells baixos en matèria orgànica, amb orientació sud-est i a una altitud de 210 metres. Per a la fermentació alcohòlica es van utilitzar llevats propis seleccionats a temperatures inferiors als 27ºC. La criança va finalitzar en fusta durant 3 mesos.

Oller del Mas Petit Bernat Negre 2019 té un preciós color grana, molt brillant i límpid. Al nas és molt fragant amb una simfonia d'aromes de fruites vermelles i negres al punt just de maduració, groselles, mores i nabius unides a un record especiat de pebre negre i clau, herbes aromàtiques com el llorer i el fonoll, i una lleu nota fumada. A la boca és molt fresc i saborós, com un suc de groselles que recorre el paladar amb una textura lleugera formada de tanins polits i sedosos. Una bona frescor equilibra el conjunt i et convida a prendre un segon glop. Intenses notes finals de fruites vermelles i balsàmiques, i un delicat record de violetes. Un vi negre jove per a consumir des d'ara i en els propers dos anys acompanyant una taula d'embotits, carns rostides, plats de pasta, arrossos de muntanya, verdures a la brasa i formatges de vaca i cabra. Servir lleugerament fresc –entre 14 i 16 °C– a la copa Cabernet/Merlot de la sèrie Vinum de Riedel (6416/0) o a la copa Chianti de la sèrie Vinum de Riedel (6416/15).

CÒSMIC VINYATERS. PENEDÈS
Còsmic és el microceller de Salvador Batlle, situat a Agullana, un petit poble de l’Alt Empordà molt pròxim a la frontera francesa, on vinifica les 9,5 hectàrees de vinya que conrea, practicant una viticultura ecològica i biodinàmica. Des que va arribar aquí, el 2013, s’ha dedicat a rempeltar, a fer noves plantacions i a recuperar vinyes. Quan es va instal·lar al celler, li van oferir vinyes  velles i d’aquí va néixer el seu amor per la carinyena. Els seus vins defugen de clixés preestablerts i es presenten crus, sense maquillatge i amb una acidesa elèctrica.
Originari de Rodonyà, al Baix Penedès, Batlle sempre va voler elaborar vins amb estil propi i, actualment, se centra en dos paisatges molt diferents de la geografia catalana. D’una banda, Agullana, Capmany i La Vajol a l’Alt Empordà, on conrea les varietats autòctones de l’Empordà, i de l’altra, Rodonyà i la Serra de Montmell al Baix Penedès, on se centra en les varietats autòctones del Penedès, a més de varietats foranes ben adaptades al territori. Conrea carinyena blanca, negra i gris, garnatxa vermella, xarel·lo, macabeu, parellada, chardonnay, sumoll, marselan, sauvignon blanc, cabernet franc, moscatell d’Alexandria i moscatell.
A Còsmic Vinyaters se segueix una filosofia molt particular a l’hora de tenir cura de les vinyes i elaborar vi, que es resumeix en el màxim respecte per l’origen natural i energètic del raïm, la terra, el clima i l’esperit de la persona que hi ha al darrere, que fa ús de tècniques de neteja energètica, geometria sagrada i vibracions sonores per a l’harmonització de l’espai, les persones i els vins.
Segons les característiques de les anyades, utilitza diferents dipòsits per a la fermentació (àmfora, inoxidable o fusta vella), per la criança i, difícilment, repeteix d’una anyada a una altra. Els seus vins, a més de personals, són de produccions limitadíssimes.

Còsmic Gratitud Cabernet Franc 2018 és un assemblatge d’un 85% de cabernet franc i un 15% parellada. Les dues procedeixen de la parcel·la amb certificació ecològica La Solana, a la Serra del Montmell (Baix Penedès) a una alçada de 500 metres i amb un sòl d’argila vermella molt compacta. Després d’una verema manual en caixes de 15 kg, el raïm va macerar amb la pell i la rapa durant 7 dies, per a un posterior sagnat i van fermentar un 50% en àmfora i un 50% en acer inoxidable. Va fermentar de manera espontània i amb llevats autòctons i es va criar durant 2,5 mesos en bota de castanyer. Producció limitada a 4.690 ampolles, embotellades sense filtrar.

Còsmic Gratitud Cabernet Franc 2018 té un color robí molt brillant i intens. El nas està perfumat amb intenses notes de fruites vermelles que recorden les groselles i els gerds i un punt floral de violeta. Progressivament apareixen notes especiades com el clau i el pebre rosa, amb un lleuger toc fumat que recorda el tabac fresc. A la boca té volum i pes, llisca per sobre de la llengua amb una textura de tanins carnosos i polits, amb equilibri i una bona frescor que amplifica les aromes de final de boca. Intensos i persistents records de mores madures, eucaliptus i cafè torrat. Un vi negre molt agradable i expressiu perfecte per acompanyar embotits, carns vermelles a la brasa, caça menor, arrossos de muntanya i formatges curats. Per gaudir des d’ara i en els propers 3 anys servit, entre 14 i 16ºC, a la copa Cabernet/Merlot de la sèrie Vinum de Riedel (6416/0) o a la copa Syrah de la sèrie Vinum de Riedel (6416/30).

Còsmic Gratitud Cabernet Franc 2018 és gratitud a la terra i a les persones que la treballen. Gratitud als orígens on tanquem el cercle”, el defineix Salvador Batlle.

CARA NORD CELLER. DO MONTSANT
Cara Nord neix dels esforços i l’amistat que uneix Xavier Cepero i Tomàs Cusiné. El març del 2012 van decidir iniciar un projecte atrets per la majestuositat de la Serra de Prades, una zona protegida pel Paratge Natural de Poblet, i la seva diversitat dels sòls. Van seleccionar unes parcel·les de vinya plantades a gran altitud i orientades al nord per començar a vinificar al petit celler situat al recinte emmurallat del Monestir de Poblet. Així que, amb l’objectiu de dur a terme l’autèntica viticultura de muntanya, van començar a treballar-hi. Les vinyes de Cara Nord es troben plantades entre els 350 i els 800 m d’altitud sobre sòls de llicorella, calcaris d’argila i còdols. En definitiva, una geografia difícil pels canvis de temperatura, les parcel·les de complicat accés, les radiacions solars intenses, etc. Es practica una agricultura sostenible amb una mínima intervenció i es conreen garnatxa, syrah, garrut, macabeu, chardonnay i albariño, sent la macabeu la vinya més vella, amb 80 anys i conduïda en vas.
Al costat dels cinc vins que s’elaboren a la DO Conca de Barberà, de la inquietud de Xavi Cepero per la zona del Montsant, neix Mineral del Montsant.

Mineral del Montsant 2018 és un assemblatge format per un 80% de carinyena i un 20% de garnatxa de ceps amb edats compreses entre els 35 i els 45 anys conduïdes en vas. La Serra de Montsant es caracteritza per cingles i margues que donen peu a coves i barrancs en un relleu muntanyós que suposa un important factor en la qualitat del vi. El clima allà és molt sec, uns estius amb una mitjana de 15ºC i pluges d’uns 550 l/m2. En els sòls predomina l’argila vermella d’escassa fertilitat. Després de la verema, el vi va fermentar a 26ºC durant 14 dies i va realitzar la fermentació malolàctica en dipòsits d’acer inoxidable. Es va criar durant 6 mesos en botes de roure francès.

Mineral del Montsant 2018 té un bonic color robí, límpid i brillant. Al nas és subtil i delicat, amb aromes de fruites de baia vermelles i negres com les groselles i els nabius que predominen per sobre d’unes subtils notes especiades i balsàmiques de pebre negre, llorer sec, un lleu record d’eucaliptus i un toc de fusta torrada. A la boca el vi és àgil i eteri, com un suc de fruites vermelles que entra a la boca amb volum, molta frescor i una deliciosa textura de seda. Al final de la boca apareixen intenses notes de gerds frescos i fonoll. Un vi negre intens i refrescant perfecte per acompanyar carns vermelles al forn, verdures a la brasa, arrossos, caça menor guisada i formatges d’ovella o vaca. Per gaudir des d’ara i en els propers 4 anys servit entre 14 i 15ºC, a la copa Chianti de la sèrie Vinum de Riedel (6416/15) o a la copa Syrah de la sèrie Vinum de Riedel (6416/30).

Mineral del Montsant 2018 té una personalitat i caràcter únics”, el descriu Tomàs Cusiné.

TOMÀS CUSINÉ. DO COSTERS DEL SEGRE
Tomàs Cusiné, a més de participar a Cara Nord Celler, és propietari del celler que porta el seu nom, Castell del Remei i Cérvoles Celler. Fa més de 30 veremes que es va iniciar com a elaborador al celler familiar de Castell del Remei, el 1997 va adquirir Cérvoles Celler i, després d’abandonar l’empresa familiar, el 2003 va decidir emprendre un projecte personal, el celler Tomàs Cusiné al poble del Vilosell. El 2012 va crear Cara Nord Celler a la DO Conca de Barberà i, després de consolidar aquests cellers, l’octubre de 2014, va tornar a Castell del Remei i en va assumir la seva direcció.
Gran coneixedor de la zona es va instal·lar a la comarca de Les Garrigues (Lleida), va llogar una antiga cooperativa, la va remodelar, va recuperar sitges subterrànies i va incorporar tota la infraestructura necessària per obtenir els vins que buscava. El 2006 va iniciar l’ampliació amb 500 m2 més, destinats a la criança i a l’embotellat.
La finca està situada a la cara nord de la Serra de la Llena i limita al sud amb la província de Tarragona i les comarques de la Conca de Barberà i el Priorat, a una altitud entre els 700 i els 740 metres. Les diferents parcel·les se situen, majoritàriament, en pendents amb diferents exposicions i tipus de sòls, tot i que predomina l’orientació nord-est. Són sòls calcaris, amb diverses quantitats de grava i d’estructura francoargilosa i francollimosa, amb bona permeabilitat i frescor. El clima és suau i amb un gran contrast tèrmic entre el dia i la nit amb una pluviometria mitjana anual que oscil·la entre els 380 i els 600 mm. Tots aquests paràmetres garanteixen una maduració lenta, amb veremes tardanes que aporten tanins suaus i una gran intensitat en el color del raïm. Compta amb les varietats cabernet sauvignon, merlot, syrah, cabernet franc, garnatxa, carinyena, marselan, chardonnay i sauvignon blanc, entre d’altres. A més de proveir-se de raïm de les seves pròpies finques, també compra a viticultors que dirigeix i assessora. En total disposa de 30 ha de vinya en propietat que conrea de forma ecològica i sostenible. Treballa únicament amb adobs orgànics, llaurant entre ceps i preservant la coberta vegetal de terra, i només efectua tractaments mínims de sofre i coure.
El celler compta amb dipòsits de ciment i d’acer inoxidable amb volums que oscil·len entre els 1.000 i els 10.000 litres. El raïm es refrigera abans de passar per la taula de selecció i posteriorment es realitza una premaceració en fred, seguida d’una fermentació lenta a baixa temperatura. Per a la fermentació malolàctica i la criança dels vins utilitza botes de roure francès de gra fi de 225 L de diferents boters com François Frères, Nadalie, Seguin Moreau, Demptos, Sylvain o Boutes.

Tomàs Cusiné Geol 2017 és un assemblatge de carinyena, merlot i cabernet de velles vinyes que es troben a una alçada de 712 metres, cultivades en ecològic i amb certificació CCPAE. Es va veremar manualment en caixes i es va refrigerar el raïm sencer, amb una estricta selecció en doble taula de selecció. Va realitzar la fermentació i la maceració en dipòsits de 5.000 L per passar, posteriorment, a una criança en botes de roure francès de primer any de 600 L. Durant la fermentació es van inocular llevats autòctons de la vinya. S’ha criat en botes de roure francès de gra fi de primer i segon any durant 14 mesos.

Tomàs Cusiné Geol 2017 té un seductor color vermell grana intens amb reflexos teula. Al nas és molt refinat i elegant amb una simfonia d’aromes de fruites vermelles i negres al punt just de maduració, al final apareix un seductor record floral de violeta i herbes de sotabosc mediterrani com el romaní i el llorer sec. A la boca té volum i pes, amb una textura de seda formada per tanins rodons i polits que acaronen la llengua al seu pas. Fresc, harmònic i elegant, al final apareixen mores, cafè torrat i pebre negre. Un vi negre corpulent perfecte per acompanyar embotits ibèrics, plats de carn vermella guisada o rostida, aus com el magret d'ànec, caça, arrossos de muntanya i formatges curats de cabra o ovella. Per gaudir des d’ara i en els propers 7 anys, servit entre 15 i 17ºC a la copa Cabernet/Merlot de la sèrie Vinum de Riedel (6416/0) o a la copa New World Syrah de la sèrie Veritas de Riedel (6449/30).

Per a Tomàs Cusiné, Geol 2017 és “l’essència de Les Garrigues”.

CAN GRAU VELL. DO CATALUNYA
Can Grau Vell és el projecte personal de Jordi Castellví, propietari del l’emblemàtic restaurant Agut i  Cafè de l'Acadèmia. L'any 2000 va decidir comprar una finca de somni al terme municipal d'Hostalets de Pierola, als peus de Montserrat, i el 2002 va preparar uns bancals i va començar a plantar vinya, recuperant així l'activitat vitivinícola tradicional de la propietat.
La finca, amb el celler ubicat a la mateixa masia, està envoltada de bosc i situada a una altitud de 350-450 metres sobre el nivell de la mar. De les 49 hectàrees de la finca, va seleccionar 3 hectàrees per plantar syrah, garnatxa, cabernet sauvignon i monastrell, amb una densitat de plantació aproximada de 6.500 ceps/ha. La parcel·la està dividida en tres zones: la part superior es caracteritza per una distribució en terrasses amb dos tipus de sòl, una part de pissarra i l'altra d'argila rogenca; la zona mitja té un terreny pedregós; i la part baixa una textura més fina i amb menys proporció de pedres. El projecte, en el seu inici, va comptar amb la direcció tècnica de la família Pérez Ovejero, propietària de Mas Martinet al Priorat. 

Alcor va ser el primer vi de Can Grau Vell, que té el nom d’una estrella de la constel·lació de l'Óssa Major. L'anyada 2013 és un assemblatge format per un 46% de syrah, un 28% de garnatxa, un 6% de cabernet sauvignon, un 8% de marselan i un 12% de monastrell. Un cop veremades, van fermentar en un 80% en botes obertes de roure de 500 L amb enfonsaments del barret manuals i en un 20% en tines de polièster amb remuntats. Va realitzar una maceració d'entre 9 i 15 dies, i la fermentació malolàctica es va dur a terme en botes, així com la criança, de roure francès (20% bota nova i 80% de segon vi) durant 18 mesos. Es va realitzar un lleuger filtrat abans de l'embotellat. Producció total de 3.240 ampolles i 150 magnums.

Alcor 2013 té un bonic i profund color granat amb reflexos vermell teula. Al nas és molt seductor i complex, amb notes de fruites vermelles i negres madures, que recorden a la melmelada de mores i les maduixes madures. A poc a poc van apareixent tocs especiats de pebre negre, cafè torrat, flors seques, eucaliptus i fum. A la boca té una entrada sedosa i voluminosa, amb molt de cos gràcies a uns tanins carnosos ja polits que embolcallen el paladar i que li atorguen una bona estructura. El final de boca és intens i molt llarg, amb notes de grosella, fusta torrada i tabac. Un vi negre corpulent que es troba en un moment òptim i que acompanyarà a la perfecció grans plats de carn rostida, caça major i formatges vells de cabra i vaca. Per gaudir des d’ara i durant els propers 7 anys, servit entre 15 i 16ºC a la copa New World Syrah de la sèrie Veritas de Riedel (6449/30) o a la copa Cabernet/Merlot de la sèrie Veritas de Riedel (6449/0).

Alcor va ser el primer vi la nostra primera collita el 2004, i segueix sent el puntal dels nostres vins”, diu Jordi Castellví.