Cuentaviñas Alomado 2019

Cuentaviñas Alomado 2019

-

+

49,95 €
/u

En Estoc

3% de descuento por 6x

OR

Informació

ELABORACIÓ:

Cuentaviñas Alomado 2019 és un assemblatge d’un 80% de tempranillo, un 10% de viura, un 6% de malvasia i un 4% de calagraño de la vinya de Ribarrey. Es tracta d’una vinya de coplantació del 1960 podada en vas, situada entre vessant muntanyoses amb exposició sud-oest sobre sòls argil·localcaris de sedimentació al·luvial amb còdols i quarsetes, i un subsòl profund amb un alt nivell d’argila i calcària. Es van veremar de forma conjunta les varietats blanques i tintes en caixes de 15 kg per a un posterior pas en doble taula de selecció (raïms i baies). Fermentació en petites tines de roure francès i maceració del raïm desrapat durant 23 dies. Fermentació malolàctica tardana (maig-juny) en botes de roure francès usades de 500 L. Criança de 18 mesos en botes de 500 L i 3 mesos en ampolla en un calat del segle XVIII.

NOTA DE TAST:

Cuentaviñas Alomado 2019 té un color granat força intens, molt límpid i brillant. El nas és net, fragant i expressiu, amb molta fruita negra i vermella com les mores, les groselles, les maduixes i les cireres madures, amb un fons balsàmic i notes d’espècies dolces com la vainilla. A la boca té una entrada sedosa amb molta fruita vermella i els records balsàmics que també estaven al nas, així com notes torrades de la criança amb punts de cacau, xocolata negra amarga i caramel. Tot plegat fa que tingui un sabor exquisit que perdura al paladar. Té uns tanins fins i polits que acaben en un final llarg i fresc, molt elegant. Un magnífic vi, ideal per acompanyar plats de pasta, un steak tàrtar o unes costelles de xai a la milanesa. Per a servir a una temperatura d’entre 14 i 16 ºC en una copa Old World Syrah de la sèrie Veritas de Riedel (6449/41).

Alomado representa la interpretació més Atlàntica i accessible d’una sola vinya en una gran zona com és San Vicente de la Sonsierra”, explica Eduardo Eguren.