Root
El 1668, Dom Pierre Pérignon, un monjo benedictí, va ser nomenat procurador de l'abadia de Hautvillers, situada en un dels punts més bonics de la regió de Champagne, dominant la vall i envoltada per un amfiteatre de turons coberts de vinyes.
El pare Pérignon va modernitzar l'abadia, va recuperar la vinya i va desenvolupar tècniques revolucionàries per a la viticultura i l'elaboració de vi basades en regles precises. El «vi del pare Pérignon» es va convertir en un dels més cobejats de França. La seva visió, molt encertada, va revolucionar la vitivinicultura amb estàndards que encara formen part dels xampanys actuals.
L'assemblatge és la base de l'estil Dom Pérignon, elaborat a partir d'una barreja de varietats (chardonnay i pinot noir) i terrers, en un equilibri perfecte.
Els escumosos de Dom Pérignon estan dissenyats per enfrontar-se al temps, amb un impressionant potencial d'envelliment sobre les mares. Aquest lent afinament, d'almenys vuit anys, és el que caracteritza Dom Pérignon com un dels vins escumosos més complexos del mercat.